Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens äldsta man har dött – föddes på 1800-talet

Nyheter | 23/04/2018 08:54

Han var förmodligen världens äldsta man. Nu har Celino Villaneuva Jaramillo från Chile somnat in.

När han föddes fanns inga flygplan. Eiffeltornet i Paris var världens högsta byggnad, Ford tillverkade sin första bil, och här i Sverige hade vi precis haft landets första filmvisning. 

När andra världskriget bröt ut var han en bit över 40, och när Beatles slog igenom var han i pensionsåldern. 

Men efter ett mycket, mycket långt liv har nu världens (förmodligen) äldsta man. Celino Villaneuva Jaramillo, somnat in, 121 år gammal. 

– Vi är mycket ledsna, säger Ivonne Morales, vars familj "adopterade" Celino för 20 år sedan när hans hus brann ner. 

Jaramillo bodde hela sitt liv i Chile, och enligt landets folkbokföring föddes han definitivt den 25 juli 1896. Dock har han aldrig fått vara med i Guinness rekordbok, eftersom han inte uppfyller organisationens hårda krav på dokumentation. 

Jaramillo levde ett mycket fattigt liv som gammal, och hade inte råd med den vård han behövde, trots att han var kändis i Chile och omhuldad av politiker. 

Efter att ha ramlat ur sin säng bröt den gamle mannen tre revben och punkterade en lunga. Han avled senare på sjukhus, skriver The Guardian. 

Celino Villaneuva Jaramillo jobbade som bonde fram till att han var 80, då han tvingades gå i pension. Han gifte sig aldrig, och fick aldrig några barn. Han kommer att begravas i den lilla byn Mehuin på vid chilenska kusten. 

För ett par år sen avled en man som påstod sig vara nästan 150 år gammal – läs mer om honom här!

Skulle du vilja bli 121 år gammal?