Världens äldsta man har dött – föddes på 1800-talet

Han var förmodligen världens äldsta man. Nu har Celino Villaneuva Jaramillo från Chile somnat in.


När han föddes fanns inga flygplan. Eiffeltornet i Paris var världens högsta byggnad, Ford tillverkade sin första bil, och här i Sverige hade vi precis haft landets första filmvisning. 

När andra världskriget bröt ut var han en bit över 40, och när Beatles slog igenom var han i pensionsåldern. 

Men efter ett mycket, mycket långt liv har nu världens (förmodligen) äldsta man. Celino Villaneuva Jaramillo, somnat in, 121 år gammal. 

– Vi är mycket ledsna, säger Ivonne Morales, vars familj "adopterade" Celino för 20 år sedan när hans hus brann ner. 

Jaramillo bodde hela sitt liv i Chile, och enligt landets folkbokföring föddes han definitivt den 25 juli 1896. Dock har han aldrig fått vara med i Guinness rekordbok, eftersom han inte uppfyller organisationens hårda krav på dokumentation. 

Jaramillo levde ett mycket fattigt liv som gammal, och hade inte råd med den vård han behövde, trots att han var kändis i Chile och omhuldad av politiker. 

Efter att ha ramlat ur sin säng bröt den gamle mannen tre revben och punkterade en lunga. Han avled senare på sjukhus, skriver The Guardian. 

Celino Villaneuva Jaramillo jobbade som bonde fram till att han var 80, då han tvingades gå i pension. Han gifte sig aldrig, och fick aldrig några barn. Han kommer att begravas i den lilla byn Mehuin på vid chilenska kusten. 

För ett par år sen avled en man som påstod sig vara nästan 150 år gammal – läs mer om honom här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja bli 121 år gammal?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.