Måndag 27 Jun
Stockholm

13-årige Trentons respirator skulle stängas av – då hände något otroligt

13-årige Trenton började visa livstecken – dagen innan
13-årige Trenton började visa livstecken – dagen innan. Foto:

Läkare meddelade att det inte fanns något hopp skrev Trenton McKinleys mamma under för donationen av sin 13-årige sons organ. Men bara en dag innan Trentons respirator skulle stängas av hände det omöjliga. Här är den fantastiska berättelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla föräldrars värsta mardröm är att behöva begrava sitt barn. För 13-årige Trenton McKinleys föräldrar var det en verklighet som de hade börjat acceptera. 

En bild på Trenton och mamma Jennifer innan olyckan. Bildkälla: Facebook

Jennifer Nicole Reindl, mamma till Trenton hade redan tagit det svåra beslutet att skriva under papper som gav sjukhuset rätten att donera Trentons organ, enligt Metro. Trentons förmåga att andas var nästintill obefintlig och hans tillstånd hade inte förbättrats under en längre tid. 

– Det fanns fem olika barn vars liv skulle kunna räddas tack vare Trentons organ. Det kändes orättvist att fortsätta försöka återuppliva honom utan resultat, när det bara skadade honom mer och mer, förklarade Jennifer i en intervju med CBS News

Ett foto på Trenton efter olyckan. Bildkälla: Jennifer Nicole Reindls Facebook

När Jennifer skrev under hade Trenton legat i koma i över två månader till följd av en våldsam olycka. Trenton hade suttit på ett släp hemma i Alabama, USA, när släpet plötsligt voltade. 13-åringen landade med huvudet först på asfalten – sekunder efter landade också släpet på honom. 

Under en operation på sjukhuset förklarades Trenton kliniskt död sammanlagt fyra gånger, en gång i hela 15 minuter, skriver Jennifer i ett Facebookinlägg.

Efter operationer förklarade läkare att den 13-årige pojken aldrig skulle bli återställd. Som följd av olyckan hade 13-åringen drabbats av allvarlig hjärnskada som innebar att han, även om han vaknade, inte skulle kunna leva ett funktionellt liv, enligt Metro

Läkarna och Trentons föräldrar bestämde slutligen ett datum då de skulle stänga av respiratorn. 

Men bara dagen innan skulle något mirakulöst hända – Trenton började visa livstecken. 

En bild på Trenton utomhus. Bildkälla: Jennifer Nicole Reindls Facebook

I slutet av mars hade Trenton vaknat och kunde till och med säga ett flertal meningar. Trenton har nu genomgått tre olika hjärnoperationer och kommer behöva genomgå en till inom snar framtid. 

I nuläget har Trenton fortfarande smärtor som orsakats av nervskador och drabbas då och då av anfall, men Jennifer förklarar att han blir starkare och starkare för varje dag, skriver CBS News

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du någon gång upplevt ett mirakel?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.