1 av 2
2 av 2

Dennis, 32, var centimeter från döden – på grund av lastbilens misstag

Nej, bilden är inte fejk. Det här är den otroligt skrämmande historien om hur danska småbarnspappan Dennis hade änglavakt.


När den 32-årige småbarnspappan Dennis Bülow Pedersen kom hem från jobbet igår kramade han nog om sina barn extra hårt. Bara timmar tidigare hade nämligen Dennis varit någon centimeter från en säker död. 

Dennis och hans kollega var ute och körde på motorvägen vid Køge utanför Köpenhamn när en lastbil framför dem tappade ett flera meter lång aluminiumstav.

Staven flög upp och pressade sig igenom vindrutan på bilen. Eftersom stången träffade ratten ändrade den riktning, och både Dennis och hans arbetskamrat klarade sig mirakulöst, och stången missade dem med bara någon centimeter. 

– Skiten kom flygande ganska fort, så om den hade träffat oss hade den borrat rakt igenom oss, säger Dennis till danska BT. 

Men nu har Dennis ett viktigt meddelande till alla som är ute på vägarna. I ett Facebook-inlägg som just nu delas skriver Dennis ”Man kan bli dödad av att folk inte binder fast sin skit ordentligt”.

Ratten räddade Dennis liv

– Spänn fast era grejer ordentligt. Det tar bara ett par minuter. Det är helt sjukt att folk inte gör det, säger Dennis till BT. 

LÄS MER: 4 personer som dog – och uppstod timmar senare

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig när du kör på motorvägen?
Tack för din röst!