Fyra personer som dog – och återuppstod flera timmar senare

- 04/03/2018, 22:25

Döden är det enda oundvikliga i livet, men det finns människor som lyckats trotsa den. Här är fyra helt otroliga berättelser om personer som har lurat döden.

Ibland sker det mirakel och personer som läkare, familj och anhöriga trott varit förlorade för alltid har kommit tillbaka till livet. 

Här är fem fall där personer har dött och sedan mot alla odds kämpat sig tillbaka. 

Polsk kvinna vakna upp på bårhuset

I många filmer finns den där obehagliga scenen när någon vaknar upp på ett bårhus – kallt mörkt och riktigt obehagligt. 

Men det är inte bara i filmer detta händer. 2014 förklarades polska 91-åringen Janina Kolkiewicz död, trots att hon fortfarande var vid liv. 

Efter att ha ägnat elva timmar på bårhuset märkte till slut personal att hon rörde på sig. Hon kunde snabbt återförenats med familjen. 

Eftersom att Janina lider av svår demens så hade hon ingen blekaste aning om vad hon varit med om (tur är kanske det) men ska ha klagat på att hon känt sig kall, skriver BBC. 

Bebis död i tio timmar

Även bebisar kan vara motståndskraftiga. En bebis från Colombia var så pass stark att hon kom tillbaka från döden, efter att ha varit dödförklarad i tio timmar. 

Milagros (som betyder mirakel) föddes för tidigt och bara 35 minuter efter födelsen förklarades hon död. Men det var inte lilla tjejen med på. 

Efter att hon ägnat tio timmar på bårhuset kom barnets pappa för att säga hejdå. Då hördes andning och ett tyst skrik från den lilla. 

Förklaringen till händelsen ska vara att det kan vara svårt att höra hjärtslag på bebisar som föds för tidigt vilket kan leda till att barnet av misstag dödsförklaras, skriver Ny daily news. 

Bildkälla: Pixabay

Kvinna var död i sjutton timmar

Denna historia är ovanlig och förbluffade läkare, sjukhuspersonal och familj. 59-åriga Velma Thomas från USA var 2008 död i sjutton timmar efter en hjärtattack. 

Sonen Thomas berättade för Daily mail att sedan länge gett upp hoppet om att hans mamma skulle överleva hjärtattacken. 

– Hennes hud har redan börjat hårdna, hennes händer och tår drog ihop sig. Det fanns inget liv där. 

Men helt plötsligt började Velmas hjärta slå igen och hon började röra på sig. Läkare har efter händelsen sagt att det är ett mirakel eller i alla fall ytterst ovanligt, skriver Telegraph.

Nyfödda Yasmin sörjdes

2013 lämnades nyfödda Yasmin Gomes på sjukhuset i Brasiliens altare medan hennes föräldrar sörjde hennes död. 

Men tre timmar senare kom hon till liv igen! När barnets mormor skulle plocka upp henne inför begravningen så sparkade viljestarka Yasmin till, skriver Metro Uk.

I lokala medier berättade pappan Cleverson Carlos Gomes om den magiska stunden. 

– Vi såg att hon andades. Vi kramade varandra och började skrika ut: "Hon lever, hon lever. Det är ett mirakel". 

Mamman Jenifer da Silva Gomes vittnar om hur hon såg hur Yasmin var helt blå och att hon var övertygad om att barnet var död. 

TV: 7 sjuka mord på alla hjärtans dag

Läs också om fem skrämmande sms som personer skickat precis innan de mördats

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om fallen tidigare?