Peter Madsen flyttas till en av världens lyxigaste fängelsen i Danmark.
Peter Madsen fängelse - Foto: TT

Peter Madsen flyttas till ett av världens lyxigaste fängelse

Peter Madsen har flyttat från Västra fängelset i Köpenhamn till Storstrøm fängelse i Nørre Alslev, Falster. Detta betyder att han får bättre förhållande under sin fängelsetid.


I december skrev flera medier om Danmarks nyöppnade fängelse. Storstrøm fängelse benämndes som världens mest humana fängelse. Med högt i tak och ljusa öppna ytor är det kanske inte så svårt att förstå. 

"Storstrøm Fængsel sätter ramarna för världens mest humana och resocialiserande slutna fängelse med en arkitektur som stöder de intagnas psykiska och fysiska välbefinnande och som samtidigt är en säker och bekväm arbetsplats för de anställda", skriver arkitektbyrån C.F Møller om fängelset på deras hemsida

Nu har Peter Madsen, dömd till livstid för mordet på svenska journalisten Kim Wall, förflyttats från det tidigare fängelset Västra fängelset i Köpenhamn till Storstrøm fängelse, skriver Dagens Dk. 

Bilder på Storstrøm fängelse. Bildkälla: C.F Møller

– Du har ett bord, en stol, en garderob och ett skåp för disk och bestick. Och sedan har du en garderob med plats för fem kängor, ett handfat i hörnet och ett litet kylskåp för alla föremål du köper i affären. Det finns också en säng och en liten 22 tums tv, har Kim Østerbye ordförande för fängelsebyrån tidigare sagt till BT, skriver Dagens Dk

Skillnaden från hur Madsen haft det i Västra fängelse i Köpenhamn är stor. Rummet i Storstrøm fängelse är nästan dubbelt så stort och i det nybyggda fängelset finns det också möjligheter att utföra olika aktiviteter – som att träna vid deras utegym. 

Storstrøm ovanifrån. Bildkälla: C.F Møller

Madsen kommer också ha helt annat samvaro med andra intagna. 

"Cellerna är koncentrerade till bo-enheter som består av fyra till sju celler, samlade runt en social gemenskap. Bo-enheterna har åtkomst till uppehållsrum och ett gemensamt kök, där de intagna kan laga mat åt sig själva", skriver C.F Møller på sin hemsida. 

I september kommer Peter Madsen överklaga sin dom.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Kim Walls pojkväns ord om första gången paret träffades – läs om det HÄR och om att Peter Madsen inte behöver betala skadestånd till Kim Walls föräldrar – läs mer om det HÄR.

TV: Kim Walls pojkvän vittnade i rätten: "Det har påverkat allt"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du det här?
Tack för din röst!