Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här de 8 vanligaste frågorna som sexterapeuter brukar få

Nyheter | 22/06/2018 12:33

Det finns frågor som kanske är för jobbiga att ställa till sina vänner och då kanske man vill vända sig någon annan stans. Här är åtta vanliga frågorna sexterapeuter brukar få.

Sexterapeuter får frågor om det ena och det andra. För ibland kanske man har frågor som man inte vill eller vågar ställa till sina vänner eller familjen och då kan det vara skönt att vända sig till någon annan.

Men vilka frågor är de vanligaste? Huffington Post har listat åtta frågor som sexterapeuter får väldigt ofta. 

Är jag normal? 

En av de vanligaste frågorna som de får är att folk konstant undrar om vad de gör, känner och fantiserar om i sovrummet är "normalt". Terapeuten Shannon Chavez berättar för Huffington Post att många blir riktigt lättade över att få veta att de inte är de enda med sina funderingar. 

Kan jag lära mig att få orgasm? 

Sexterapeuten Vanessa Marin berättar att en fråga hon får mer än andra av många kvinnor är "hur får jag en orgasm". Marin har till och med skapat en kurs online som går ut på det, att lära kvinnor hur man får det. 

– Om du inte har fått din första orgasm, så är det viktigt att veta att det är en färdighet. Som med andra färdigheter, så tar det tid, tålamod och övning att lära sig. Men lyckligtvis så är en orgasm något utav det roligast att lära sig.  

Hur ger jag min partner en orgasm? 

Sex handlar inte bara om att båda ska få en orgasm, även om det är en härlig bonus. Vissa människor, speciellt kvinnor, kan inte få en orgasm av enbart penetrerande sex. En del behöver mer som förspel, dirty talk och att klitoris verkligen stimuleras. 

Och hur man ger en partner en orgasm är en vanlig fråga sexterapeuten Stephen Snyder får.

Är min penis för liten? 

Storleken betyder inte så mycket som vissa män faktiskt tror och den frågan är en vanlig fråga om Chaves får. Hon anser att penisarna som ses i porren ger män en förvrängd bild av hur en riktig penis ser ut.  

– Det är mycket oro över vad som är genomsnittet och om en viss storlek kommer vara mer accepterad av en partner och bättre för att ge njutning, berättar hon för Huffington Post. 

Min partner vill aldrig ha sex med mig, vad är fel? 

I långvariga relationer så kan sexlusten gå upp och ner och det är normalt. Men om det är så att sexlivet inte finns längre och din partner börjar att kännas mer som en rumskompis mer än en kärlekspartner så kan det vara tid att prata om det. 

Snyder får ofta frågor om att folks partners inte vill ha sex längre. Men om sexlusten försvinner kan det bero på flera olika saker, även om det är helt normalt att den går upp och ner. 

Här kan du läsa om några orsaker till att sexlusten försvinner. 

Kan vi gå vidare efter otroheten? 

Att få relationen att återgå till det vanliga efter att någon varit otrogen är inte lätt. Det tar tid och ansträngning från båda att reparera tilliten och sårade känslor. Sexterapeuten Sari Cooper menar att det är en vanlig fråga folk har: kan vi verkligen komma förbi otroheten? 

Hur håller vi sexlivet vid liv?  

Som med annat, så krävs det jobb att ha ett bra och hälsosamt sexliv. Det är inget som händer bara så där. Många som är i långvariga relationer kämpar med att hålla sexgnistan vid liv för de tror att det ska hända helt naturligt, menar Marin. 

– Att behöva anstränga sig i sitt sexliv kan ses som ett tecken på att något är “fel” med ditt förhållande. Det är långt ifrån sanningen. Bra sex kräver ansträngning, om du vill ha ett aktivt och tillfredställande sexliv så måste ni jobba som ett team för att hålla det spännande, berättar Marin för Huffington Post. 

Hur kan jag få kontroll på mina erektioner? 

En annan fråga om Cooper ofta får är hur man kan få kontroll över erektioner. Först gör hon en bedömning för att ta reda på att det inte är fysiskt sjukdom, en effekt av någon typ av medicinering eller på grund av mental ohälsa och sedan går de vidare för att ta fram en plan för att hjälpa patienten, skriver Huffington Post.