Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ville filma under kvinnors kjolar - kamerans batteri exploderade

Nyheter | 01/07/2018 19:34

En 32-årig man hade köpt ett par skor med minikameror på för att kunna fotografera och filma under kvinnors kjolar. Han överlämnade sedan sig själv till polisen.

En 32-årig man i Wisconsin köpte en "sko-kamera" som var tänkt för att fotografera upp under kvinnors kjolar. Men blev ertappad när kamerans batteri exploderade.

Tanken var att testköra kameran hemma innan han begav sig på gatorna. Men när batteriet exploderade så skadade mannen sin fot. Han gick sedan till polisstationen för att överlämna sig själv.

När 32-åringen kom in på polisstationen hade han sagt att ville anmäla ett sexuellt ofredande.

Enligt polisen är inte mannen anhållen för något brott då kameran hann explodera innan han bröt någon lag.

– Han sa att han hade köpt sko-kameran för att fotografera upp under kvinnors kjolar. Men kamerans batteri exploderade och han hann fick inga bilder eller någon video, skrev polischefen Mike Koval på sin blogg.

Polisen David Dexheimer tog sedan upp storyn i en intervju med Wisconsin State Journal, enligt The Telegraph.

– När explosionen ägde rum fick mannen behandling för sina skador. Sedan berättade han för sin mentor om vad hans planer egentligen var.

Polisen sa att de rådfrågade mannens mentor innan de släppte honom. Men de har inte stängt utredningen. 

Det är ännu oklart om mannen satte fast en liten kamera i sin sko, eller om han hade köpt kommersiellt tillgängliga skor som hade inbyggda minikameror, enligt The Telegraph.

"Upskirting" är inte olagligt i alla stater. Bildkälla: Unsplash

"Upskirting", som det har kommit att kallas i USA, är olagligt i många stater, men inte alla. Under de senaste åren har ett antal stater gått igenom en lagstiftning som gör det olagligt att fotografera eller filma under en persons kjol eller innanför någons blus. Men lagstiftning fattas 

Att filma eller fotografera någon i smyg utan tillåtelse, in under deras kläder, blev olagligt i Wisconsin 2015 och maxstraffet är tre och ett halvt år i fängelse, och en böter på ungefär 89 000 kronor.


TV: Sandra, 18, stod upp emot mobbning och sexuella övergrepp på sin bal

Borde det vara förbjudet att ha dolda kameror?