Men på bårhuset upptäckte man att hon andades
En kvinna i Sydafrika dödförklarades efter att ha varit med om en bilolycka - Foto: Google Maps/TT

Kvinna "dog" i bilolycka – sen vaknade hon till liv på bårhuset

En kvinna i Sydafrika dödförklarades efter att ha varit med om en bilolycka. Men när personalen på bårhuset skulle kolla till kroppen fick de en chock, för då andades nämligen kvinnan.


Genom åren har man kunnat läsa om det omöjliga, att personer som har blivit dödförklarade har vaknat upp på bårhuset och nu har det hänt igen. 

Den här gången hände det i Sydafrika i slutet av juni. För vid en bilolycka i Gauteng-provinsen blev en kvinna dödförklarad eftersom hon inte ska ha visat några livstecken. På bårhuset, som ligger i Carletonville, stod man och fyllde i nödvändiga papper och skulle kolla kroppen som låg i kylen när man upptäckte något otroligt, skriver BBC. 

Kvinnan, som inte nämns vid namn, andades nämligen när man drog ut britsen hon låg på i frysen.  

– Du förväntar dig aldrig att öppna en kyl och hitta någon levandes där inne. Kan du föreställa dig om vi hade börjat obduktionen och kanske dödat henne, säger en källa på bårhuset enligt Metro UK.

Kvinnan fördes sedan till sjukhus där hon nu vårdas för sina skador. Man kommer nu att utreda händelsen och inleda en förundersökning om hur det hela gick till och hur sjukvårdare vid olycksplatsen missade livstecken. 

Chefen för Distress Alert operations, alltså de som ansvarar för ambulansen, menar att man inte har begått något misstag och följde de protokoll man ska för att verifiera att någon är dör. 

– Det här hände inte på grund av att våra sjukvårdare inte är ordentligt utbildade.

Nyheter24 har även skrivit om en bebis som vaknade till liv, efter att ha legat i bårhuset i tio timmar. Här kan du läsa mer om det. Eller om sex personer som dött och kommit tillbaka berättar hur det kändes. Läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört något liknande tidigare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

AI kliver in i Instagram och Facebook

Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.