Torsdag 26 Maj
Stockholm

Flygplan störtade i Sydafrika – en person har omkommit

Flygplan har kraschat utanför Pretoria, Sydafrika.
Flygplan har kraschat utanför Pretoria, Sydafrika. Foto: Twitter

Minst 19 personer uppges ha skadats efter att ett flygplan kraschat utanför staden Pretoria i Sydafrika. En person har omkommit efter skadorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Ett flygplan har störtat i Sydafrika enligt Reuters. Enligt de första uppgifterna som kommit ska ett flertalet personer ha skadats i olyckan. Flygplanet kraschade utanför staden Pretoria på tisdagseftermiddagen. Ett 20-tal har skadats, varav en allvarligt samt en person har omkommit, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. 

– Vi har offer med allt från lindriga till allvarliga skador just nu, inga bekräftade dödsfall, säger Russell Meiring, presstalesperson vid sjukvårdstjänsten ER24.

Enligt uppgifter syns röken från flygplansvraket på långt avstånd. 

– Det är rök överallt och sjukvårdspersonal är på plats. De kommer att uppdatera antalet skadade, säger polischef Isaac Mahamba till tv-kanalen Enca.

Olyckan inträffade vid 16.30 lokal tid i närheten av huvudstaden Pretoria, och allt ska ha inträffat i närheten av flygplatsen Wonderboom. Planet som var ett flygplan av modellen Convair-340 som byggdes 1954. Planet kraschade in i en byggnad där två personer skadades allvarligt, bilder i sociala medier visar att planet slets i stycken vid nedslaget, skriver TT. 

Enligt sydafrikanska nyhetssajten eNCA rör det sig om ett mindre charterflyg. Planet var tänkt att under torsdagen flygas till Nederländerna och ett flygmuseum i staden Lelystad, enligt AFP. Det hade tidigare renoverats i Pretoria och höll på att testflygas när den kraschade, orsaken till olyckan är för tillfället oklar.

Flygmuseet, som var destinationen, skriver man på sin Facebooksida att personalen är ”i chock”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela