Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma försökte sälja sex med sin tvååriga dotter – nu döms hon

1 av 1

Nyheter | 15/07/2018 22:29

Kvinnan från Houston i USA försökte sälja sin tvååriga dotter för sex och har nu dömts till 40 år i fängelse.

Den 25-åriga mamman, Sarah Peters, från Houston, USA, ställdes inför rätta efter att hon försökt låta en man våldta hennes tvååriga dotter i utbyte mot pengar. Nu är hon dömd till 40 år i fängelse, skriver tidningen Star-telegram.

Peters stämde möte över nätet med en man i staden Conroe, Texas, i februari. De kom överens om en betalning på 1 200 dollar, som motsvarar mer än 10 000 kr, mot att mannen skulle få våldta hennes dotter.

Men mannen Peters hade kontakt med visade sig vara någon helt annan än hon trodde. Mannen, Jerry Serratt, var egentligen en kriminalpolis som bara utgav som någon annan. Han jobbade specifikt för att motverka internetrelaterade brott mot barn. 

Enligt Star-telegram ska polisen mottagit ett anonymt tips om den 25-åriga mamman. Det var efter detta som polisen började sin utredning. Efter att Serratt tagit första kontakt med Peters så började hon fråga om mannen kände till "några killar som skulle vilja betala för att ha kul" med flickan. Med det meddelandet skickade hon nakenbilder på sin tvååriga dotter.

De bestämde träff och Peters hoppade på bussen till Conroe. När hon kom fram möttes hon av poliser som väntade på henne, samt agenter från USA:s inrikessäkerhetsdepartement. Kvinnan greps på plats. 

Dottern har nu blivit omhändertagen av socialtjänsten, och mamman häktades den 22 februari misstänkt för tre punkter av pedofilbrott.

I veckan ställdes Peters inför rätta. Hon erkände sina brott och dömdes till 40 år i fängelse, med möjlighet till villkorlig frigivning år 2038.

Åklagare Tyler Dunman vill att fler ska bli medvetna om att såna här brott förekommer.

– Händelserna i detta fall är svåra att tro. Att en mamma medvetet skulle utsätta sin dotter för den här typen av fara, säger Dunman i ett pressmeddelande skriver Star-telegram.

Han fortsätter:

– Våra medborgare måste inse att denna typ av aktivitet existerar i vårt samhälle.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när ett nyfött barn nekades sjukvård av sina föräldrar och dog, läs mer om det här.

TV: 34-åring misstänks för mordet på Emilie Meng – nu är han häktad för barnvåldtäkt