Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17-åring gjorde inbrott hos äldre par - behövde använda wi-fi

- 01/08/2018, 22:02 -

En 17-åring gjorde inbrott hos ett äldre par i staden Palo Alto, Kalifornien. Men han var inte ute efter att tjäna pengar på kuppen, istället var han ute efter att få använda parets wi-fi.

Det var den 22 juli, precis efter midnatt som en 17-årig man bestämde sig för att göra inbrott hos ett äldre par i staden Palo Alto, Kalifornien. Men han var inte ute efter att komma undan med dyrbarheter utan ville istället få tillgång till parets wi-fi, vilket Buzzfeed har rapporterat om tidigare.

Det äldre paret, som är i 60 årsåldern, låg och sov när mannen bröt sig in i huset. Men eftersom att hans önskemål inte var att stjäla något av paret så smög han upp på övervåningen där de låg och sov. Väl inne i sovrummet ska 17-åringen ha väckt paret och bett om lösenordet till deras wi-fi.

Ägaren till huset ska snabbt ha konfronterat tonåringen och puttat ut honom från huset. Kort därefter ska ägaren ha ringt till polisen som kunde gripa inbrottstjuven i närheten av huset. Polisen förde 17-åringen till Santa Clara County Juvenile Hall, ett häkte för unga. Inga bilder har släppts på inbrottstjuven eftersom att han är minderårig. 

Polisen kommenterade händelsen med att förklara att motivet för inbrottet fortfarande är okänt och att inga personer ska ha kommit till skada. Paret som mannen gjorde inbrott hos påpekade dock för polisen att det saknades två köksknivar men vid gripandet hittade polisen inga vapen på mannen, skriver, Buzzfeed.

Liknande incident samma kväll

En liknande incident ska ha skett tidigare samma kväll. Polisen har sagt att de dagen efter fick in ett samtal från en kvinna i 20-årsåldern som hade fått syn på mannen i sin trädgård. Hon och en annan man ska då ha konfronterat den misstänkte som ska ha frågat efter att få låna deras wi-fi eftersom att han hade slut på mobildata.

Händelse skedde precis innan midnatt men de valde att inte ring polisen förrän dagen efter då de märkte att de hade blivit bestulna på en cykel. Övervakningskamerorna har i efterhand avslöjat att det var mannen som stal cykeln.

Wi-fi är en nödvändighet för många i dagens uppkopplade samhälle. Kanske har du kommit hem till en kompis någon gång och frågat efter att få använda dennes trådlösa nätverk? Men hur mycket kompisen än letar så hittar hen inte lösenordet till routern? Nu behöver du aldrig oroa dig för det längre.

Brukar ditt Wi-Fi krångla?