Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så ansluter du till wi-fi på din iPhone – utan lösenord

Nyheter | 28/09/2017 10:35

Du behöver aldrig mer leta fram ditt krångliga wi-fi-lösenord? Med nya iOS-uppdateringen kan du ansluta lätt till nätverk.

Den nya uppdateringen av Apples operativsystem iOS 11 släpptes för en dryg vecka sedan. Men det finns faktiskt en uppdatering som många inte har koll på.

Och det är verkligen bland det smartaste knepet som släppts på länge. Du kan nämligen glömma allt strul med att krångla med wifi-lösenord.

I senaste uppdateringen finns det nämligen ett smidigt knep att ansluta dig själv till samma lösenordsskyddade trådlösa nätverk som din kompis – utan att behöva leta upp lösenordet.

Så här gör du:

1. Båda iPhone-telefonerna måste vara uppdaterade med senaste iOS 11.

2. När en av er är anslutna ska den andra trycka på nätverksnamnet under "Wi-Fi" i inställningar. 

3. Du som är ansluten får då en fråga om du godkänner att din kompis ansluter sig till nätverket.

4. När du klickar på dela lösenord så skrivs det in automatiskt på din kompis enhet.

5. Voilá! Ni är båda anslutna på samma nätverk.

Du har väl heller inte missat att du också kan "förminska ditt tangentbord" så att det blir mer optimerat för att skriva med bara en hand?

Då håller du in globsymbolen till vänster om ditt tangentbord. Klicka på en av följande pilar:

När du vill ha tillbaks ditt vanliga skrivbord klickar du bara på pilen.

Läs också om hur du nu kan spela in skärmen efter uppdateringen. Eller läs om två superviktiga nyheter som kan rädda liv i senaste versionen.