Danmark har omnämnts i Fox
Trish Regan har lyckats göra hela Danmark förbannade. - Foto: FOX/TT

Amerikanska attacken: "Ingen vill jobba i Danmark!"

Är danskar ett gäng latmaskar som lever under ett socialistiskt förtryck? Ja, åtminstone om man ska tro Fox News.


Minns du hela grejen med ”last night in Sweden”? Du vet, när USA:s president Donald Trump virrade till det om något som hade hänt i Sverige, när han i själva verket bara sett ett program på tv?

Nu verkar det som att det är vårt grannfolk danskarna som har fått sig en rejäl känga från det stora landet på andra sidan Atlanten. 

Det är högerkanalen Fox Business som nu skickat ut en av sina starkaste röster för att gå till attack mot lilla Danmark – genom att jämföra landet med Venezuela. 

Det är profilen Trish Regan som pratar om hur illa det kan gå för ett land om man anammar socialism som ideologi – och hon tar då upp den kritiska situationen i Venezuela som exempel.

– Det finns ingen mat, inga jobb, brottslighet. Det är så socialism ser ut i Venezuela. Folket svälter. När Demokraterna pratar om socialism säger de att de inte vill ha det som i Veenzuela, utan som i Danmark, säger Regan i sin analys. 

Sen går tv-stjärnan in på att förklara hur hemskt allting är i Danmark. Bland annat berättar hon att skatten ligger på 56 procent och att därför alla i praktiken jobbar för staten – om de nu överhuvudtaget vill jobba. 

– Ingen vill jobba i Danmark, säger Trish Regan i klippet. 

Men ja, inte nog med att Danmark har en borgerlig regering – man verkar faktiskt vara mer sugna på att jobba än jänkarna. Faktum är att Danmark just nu har en sysselsättningsgrad på 65 procent, det kan jämföras med USA som bara har 60 procent. Här i Sverige ligger sysselsättningsgraden på 68 procent. 

Men det är inte bara när det gäller arbete danskar är lata, enligt Fox. Även studenter i Danmark är vilsna i det socialistiska förtrycket. 

– Ja, utbildning är gratis, men ingen går klart sin utbildning. De har inga incitament för att plugga klart, säger Trish Regan. 

Klippet, som blivit en jättenyhet i Danmark, har skapat stor ilska. 

– Ursäkta mitt språkbruk, men hon ska inte pissa på Danmark. Jag kan inte finna mig i att något så felaktigt blir rapporterat, säger Danmarks finansminister Kristian Jensen i ett uttalande. 

Han menar också att det är tydligt hur pass politiska nyheterna i USA har blivit, skriver Aftonbladet.

/
FOX
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Backar du Danmark?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.