Lördag 27 Nov
Stockholm

Jordan, 16, puttades från en bro av sina "vänner" – föll 18 meter

En video som visar händelsen sprids på internet
Jordan, 16, knuffades ner 18 meter från en bro av en "vän". Foto: Facebook/Youtube

16-åriga Jordan bröt fem revben, fick en punkterad lunga och skador på matstrupen och luftrören efter att hon blivit nerknuffad och föll 18 meter ner i en flod. Nu sprids en film från händelsen, varning för starka bilder.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

16-åriga Jordan Holgerson skadade sig allvarligt när hon blev nerknuffad från en bro och föll ungefär 18 meter ner i floden Lewis River i Yacolt, Washington. Nu har 16-åringen som ligger på sjukhus talat ut, hon menar att hon lätt hade kunnat dö av fallet. Jordan bröt bland annat fem revben och fick en punkterad lunga i den hårda landningen.

En film från händelsen har även spridits på internet, där man kan se hur Jordan står vid brokanten. Sedan ser man hur någon i gänget puttar ner henne helt oförberett och Jordan faller 18 meter ner i vattnet – sen hör man ett riktigt hårt plask. 

Direkt efter att Jordan föll i vattnet så var det någon som simmade och räddade henne. Hon fördes sedan snabbt till Peace Health Southwest Washington Medical Center. 

Jordans mamma, Genelle Holgerson, säger att utöver de brutna revbenen och den punkterade lungan så skadades också hennes matstrupe och luftrör, rapporterar Daily Mail.

Jordan blev knuffad och föll 18 meter ner i en flod. Bildkälla: Youtube

– Hon är glad att hon inte är förlamad eller död. Hon är vaken men har ont och är väldigt trött. Vi har tur att hon kommer att återhämta sig och inte få permanenta skador, säger mamman.

Det är fortfarande oklart hur länge Jordan kommer behöva att vårdas på sjukhus, och de närmaste veckorna kommer vara väldigt smärtsamma. 

I videon hör man att Jordan säger att hon inte vill, men att vännerna som är med henne försöker pressa henne att hoppa. Sen hör man hur någon säger "redo?" och sedan blir hon nerknuffad. Vännen som puttade Jordan ska ha bett om ursäkt, men 16-åringens mamma menar att det inte är tillräckligt och tycker att personen själv borde gå till polisen. 

Clark County Sheriff Office undersöker i nuläget händelsen och har även sagt att det är olagligt att hoppa från bron, skriver Daily Mail. 

Har du läst om något liknande?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela