Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är de vanligaste penisformerna – och vad de innebär

- 29/08/2018, 18:58 -

När det kommer till penisformer så känner de flesta till gurkan, eller bananen. Men vilka fler finns det egentligen? Ja, rätt så många faktiskt.

För de med penis kanske storleken är något man har lagt en och annan tanke på. Men det är inte bara storleken och längden, det finns faktiskt flera olika former. Daily Mail har pratat med Darren Breen, på iMedicare Ltd, som träffar över 400 till 600 patienter i månaden.

Breen berättar att det finns runt sju olika penisformer, vissa är ganska vanliga och andra kan faktiskt leda till hälsoproblem. 

Pennan 

Den här penisformen beskrivs som "väldigt lång och ovanligt ofta tunnare än genomsnittet". Formen tenderar att vara enhetligt stor men mer krökt mot ollonet, skriver Daily Star

Paprikan 

Den här formen är att penisen är ovanligt kort och väldigt tjock. 

Bananen 

Det är vanligt att penisen är lite vriden till höger eller vänster när den är erigerad. Men om böjningen är mer signifikant kan det vara ett tecken på att något inte är som det ska. Om du upplever att du har ont så kan det vara bra att kontakta en läkare för säkerhetens skull. 

Gul banan
En av penisformerna är "bananen". Bildkälla: Unsplash/Tim Foster

Struten 

Personer som har en spetsig kan komma att få hälsoproblem. Den här formen kan leda till att man får phimosis, ett tillstånd som att man får trång förhud. Det kan förhindra att huden dra sig tillbaka och vilket kan leda till ömhet och svullnad. 

Korven

Det här är den vanligaste formen på en penis, och har den genomsnittliga längden och bredden. 

Hammaren 

Den här formen, som också kallas svampen, kan ibland ställa till med lite problem. Den är smalare vid roten och längst ut större, vilket kan leda till att gravitationen gör det svårt när den är erigerad. 

Gurkan 

Den här formen beskrivs av Darren som lite tjockare än genomsnittet och brukar också vara längre. 

Känns din penis lite konstig? Då kanske du vill läsa om 6 anledningar till varför. Det kan du göra här.