Det finns flera anledningar till att penisen kan kännas "konstig"
6 anledningar till varför din penis kan kännas "konstig" - Foto: Shutterstock

6 anledningar till varför din penis kan kännas lite konstig

Om din penis känns lite konstig kan det bero på flera olika anledningar, bland annat så kan det bero på en könssjukdom. Här är fem andra saker som kan leda till att din penis gör ont eller känns annorlunda.


Om penisen börjar kännas lite "konstig" kan det bero på flera olika saker. Vill du läsa om fem (sjuka) saker som kan hända med en penis kan du göra det här. 

Bland annat så kan det röra sig om skavsår, inflammerade kärl eller en könssjukdom. Om du upplever att du har något av symptomen i listan så kan det vara bra om du kontaktar din vårdcentral för en undersökning.

Här är sex anledningar till att din penis kan kännas lite konstig: 

1. Könssjukdom

Om det är så att det svider när du går på toaletten kan det vara ett tecken på en könssjukdom. Bland annat klamydia eller gonorré ger sådana symptom.

2. Trång förhud

Om din hud runt ollonet känns trängre än den brukar och du ser vitaktiga prickar i samma område, kan det vara något som kallas för vitfläckssjukan.

Urologen Ryan Terlecki har tidigare berättat att sjukdomen kan bero på en obalans i immunsystemet eller hormonell obalans. Om den inte behandlas kan den leda till att urinröret blockeras och i värsta fall cancer.

3. Fraktur 

Även om penisen inte innehåller några ben så kan man ändå få en fraktur på sin penis (här kan du läsa mer om de farligaste sexställningarna för män). Om en erigerad penis böjs med lite för mycket kraft kan vävnaden brista. 

Svider det när du kissar kan du ha en könssjukdom. Bildkälla: Shutterstock

4. Skavsår 

Om du har haft sex eller onanerat intensivt är det inte ovanligt att man får skavsår. Men om du har utslag på huden som påminner om skavsår men inte gör ont kan det röra sig om cancer. Upptäcks det i tid brukar det gå att bota. 

5. Kärlen är inflammerade 

Om det känns som du har förhårdnader på könsorganet kan det vara så att lymfkärlen eller blodkärlen blivit inflammerade. Det kan vara bra att undersökas av en läkaren, även om det inte är något som är farligt. 

6. Ollonet är ömt

Om du känner att ollonet är mer ömt än vanligt så kan det bero på att du haft trång förhud tidigare. Det kan även vara så att det beror på att du tvättar dig lite för ofta, och med tvål. Om ollonet är extra känsligt kan det även bero på att du har en könssjukdom. 

Källa: UMO.se

Nyheter24 har tidigare skrivit om att experter varnar för den nya sextrenden och vad som händer med din penis om du sover i kalsonger.

Men också om tecken på att något kanske inte är som det ska med din fiffi, det kan du läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft en könssjukdom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

1 timme sedan
Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

1 timme sedan
Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.