Två personer dog i masskjutningen och nio personer skottskadades
Elijah Clayton och Taylor Robertson har namngetts som de två som sköts ihjäl i Jacksonville - Foto: Easports.com

Här är offren som dog i masskjutningen i Jacksonville

Polisen i Jacksonville larmades under söndagskvällen, svensk tid, om en masskjutning i en spelhall. Två dog och nio personer skottskadades och vårdas på sjukhus. Personerna som dog ska nu ha identifierats som 27-årige Taylor och 22-årige Elijah.


Två personer dödades i en masskjutning i en spelhall i Jacksonville, Florida och nio personer skottskadades. Ytterligare två personer blev skadade i tumultet som uppstod vid skjutningen. Gärningsmannen tog efter skjutningen sitt eget liv.

Personerna som skadades i skjutningen vårdas på sjukhus och läget ska vara stabilt. Den person som polisen misstänker vara skytten är David Katz, 24, och han räknades till en av de bättre deltagarna på eventet. Polisen i Jacksonville var förtegna om Katz motiv under söndagen, men man ska ha beslagtagit hans bil och gjort tillslag i Katz hem i Baltimore.  

De två personerna som sköts ihjäl har namngetts som 27-årige Taylor Robertson från West Virginia och 22-årige Elijah Clayton från Kalifornien, enligt familjer och vänner. Robertson var gift och hade en son, skriver Daily Mail. 

Elijah Clayton och Taylor Robertson. Bildkälla: Easports.com

Polisen har dock ännu inte bekräftat att det var Robertson och Calyton som dog i skjutningen men flera medier har namngett dem, bland annat Miami Herald

Elijah "TRUEBOY" Clayton var en erfaren Madden-spelare. Med sina åtta vinster och tolv förluster hade han lyckats vinna totalt 51 000 dollar, det vill säga 465 000 kronor, i olika turneringar.

EA Sports-hemsida presenteras han som en spelare som ofta är med i EA Majors men att han har förlorat en del matcher den senaste säsongen. Trots sina förluster räknades han fortfarande som en av de bästa som fortsatt kunde vinna allt.

Taylor "SPOTMEPLZZ" Robertson hade med sina tretton vinster och fem förluster lyckats ta hem 80 500 dollar, det vill säga 744 000 kronor. Enligt EA Sports-hemsida var han en spelare som hade möjligheten att ta över vilken turnering som helst. Och tack vare hans förmåga att försvara så var han en av de svåraste att möta i spelet. 

Hämtade vapen och började skjuta 

I spelhallen pågick en turnering i tv-spelet "Madden NFL 19" och vinnaren skulle gå vidare till en nationell final i Las Vegas. Vinnaren av turneringen i Jacksonville skulle vinna 5 000 dollar, och i Las Vegas kunde man vinna 100 000 dollar. 

Enligt vittnen ska David Katz efter att ha blivit utslagen ur turneringen gått ut till sin bil, hämtat vapen och sedan gått tillbaka in i spelhallen och börjat skjuta folk. Vid presskonferensen uppgav polisen att Katz var misstänkt för skjutningen och att man hade beslagtagit hans bil. 

– Det fanns tre döda vid platsen, en av dem var den misstänkte som tagit sitt liv, sa polischefen Mike Williams  under presskonferensen.

Masskjutningen sändes live i twitch-sändning, här kan du läs mer om det.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde USA införa hårdare vapenlagar?
Tack för din röst!