Tisdag 7 Dec
Stockholm

Flygplan med 521 passagerare sattes i karantän i New York

Bild över John F. Kennedy Airport. Flygplan på flygplats.
Ett flygplan med 521 passagerare har satts i karantän i New York. Över 100 stycken passagerare hostar oavbrutet och två lider av extremt hög feber. Foto: Google Maps / Kamran Jebreili

Ett flygplan bärandes 521 passagerare sattes tidigare idag i karantän i New York. Över 100 personer uppges ha "hosta oavbrutet" och två passagerare har extremt hög feber.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett flygplan med över 521 passagerare sattes under onsdagen i karantän på flygplatsen John F. Kennedy International Airport, rapporterar Aftonbladet.

Runt 100 stycken passagerare ska ha "hostat oavbrutet" enligt rapporter från piloten strax före landning och flera ambulanser kördes fram till flygplanet. 

Piloten ombord rapporterade även att två manliga passagerare ska ha drabbats av extremt hög feber.

Uppmanades att sitta kvar i sina stolar

En av passagerarna, Larry Coben, har via Twitter meddelat att passagerarna uppmanades att sitta kvar i sina stolar.

Larry Cobens tweet. Bildkälla: @LarryCoben Twitter.

Ännu oklart hur många som är smittade

Enligt rapporter från NBC News ska tre personer ha förts till sjukhus. Och i ett uttalande från Emirates har nu passagerarna, till slut, fått lämna planet, rapporterar Aftonbladet.

Men det råder fortfarande en viss förvirring över hur många som har drabbats av smittan. Enligt Emirates så rör det sig om att tio personer ska vara sjuka och att dessa nu får vård av hälsomyndigheterna i New York.

Coben skriver vidare på sin Twitter att samtliga passagerare har fått sin temperatur kollad och sedermera fått fylla i en typ av hälsodeklaration.

Larry Cobens bild på hälsodeklarationen. Bild: @LarryCoben Twitter

– Alla passagerare ombeds att fylla i en deklaration från"Center of disease control and prevention", skriver han på Twitter.

Emirates uttalande

"Emirates kan bekräfta att alla passagerare har fått lämna flighten EK 203. Passagerarna blev kollade av de lokala hälsomyndigheterna efter att de fått lämna planet varav nio passagerare och sju av flygpersonalen blev förflyttade till sjukhus för vidare vård och övervakning. Nio passagerare fick ytterligare vård på platsen men blev senare frisläppta", skriver Emirates i ett uttalande.

Emirates bekräftar även att resterande del av passagerarna och personal fick tillstånd att lämna flygplatsen. På grund av det hela riktar även Emirates en ursäkt för hela incidenten:

"Vi ber om ursäkt till våra kunder för besväret. Säkerheten och välmående hos våra kunder och vår personal är alltid våran högsta prioritet", skriver de i uttalandet.


Brukar du flyga?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela