En uberförare,  Surya Orugant
Surya Orugantskjutsade hem sin fulla Uber-chafför. - Foto: Shutterstock, Twitter.

Man beställde Uber – fick skjutsa hem sin fulla chaufför

När Surya Orugant beställde en Uber såg han fram emot en lugn resa. Något han troligtvis inte hade kunnat förutspå var att han själv skulle behöva skjutsa hem sin chaufför.


Sedan företaget grundades år 2009 i San Fransisco har Ubers olika tjänster spridit sig explosionsartat runt världens alla hörn. 

Via Uber kan du få allt från en hemkörd pizza till skjuts hem från krogen. 

Det som skiljer Uber från en vanlig taxi är att både passagerare och förare som åker med Uber betygsätts utifrån beteende och resekvalité. Betygssystemet agerar som en skyddsåtgärd för både förare och passagerare och gör att man enklare kan undvika en dålig upplevelse. 

Exempelvis kan en Uberpassagerare som är otrevlig och spiller dricka i bil få ett dåligt betyg. På samma sätt kan en Uberförare som kör för snabbt eller på ett osäkert sätt få ett lågt betyg. 

Detta för att varna andra förare och passagerare för att åka med en opålitlig person.

En varning som Surya Oruganti, troligtvis hade uppskattat. 

På Twitter skriver Surya att han, efter en lång flygresa, beställde skjuts från flygplatsen hem. Och något han antog skulle vara en stillsam färd hem slutade istället med att han själv fick köra bilen till sin destination – med en full, sovande Uberchaufför i passagerarsätet.

Som om det hela inte var konstigt nog, så visade det sig att personen som körde bilen inte ens var samma person som Surya bestämt skjuts med – trots att den fulla föraren satt i rätt bil och visste att han skulle hämta Surya, enligt The Drive.

På Twitter delade Surya med sig om den helt galna händelsen där han också ifrågasätter företaget.

"@Uber_India, min skjuts tillbaka från flygplatsen i Bangalore var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Föraren var full och dåsig. Jag var tvungen ta över bilturen och köra hela vägen hem. En bild med föraren i passagerarsätet som nu har däckat." skriver Surya i sin Tweet till Uber i Indien. 

Uber Indien skrev sedan tillbaka till Surya med ett svar där de förklarade att de hade tagit till åtgärder.

"Hej Surya, tack igen för att du har talat med oss. Som vi bekräftat för dig så har förarens partner konto  flaggats och vi har stoppat honom från att ha tillgång till vår app. Vi vill försäkra dig om att vi vidtar åtgärder vid sådana här incidenter och ser mycket allvarligt på det hela."

Så förhoppningsvis slipper Surya, och andra Uberpassagerare i Bangalore, vara med om något liknande framöver. 

Läs även om den fulla Norrmannen som tog taxi från Köpenhamn till Oslo och sedan smet från notan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du använt Uber?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Larm om explosion i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.