Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan du övernatta i ett hus byggt av enbart choklad

- 20/09/2018, 22:06 -

Har du alltid drömt om att kunna ta en tugga av en vägg? Nu kan du göra det. I Frankrike har man nämligen öppnat en stuga som enbart består av choklad. Och du kan hyra den!

Har du hela livet gått runt och drömt om att bo i ett ätbart hus, likt det Hans och Greta går in i, i den tyska sagoboken? Då kan din dröm ha gått i uppfyllelse, nu finns det nämligen en stuga som faktiskt går att äta. 

Stugan består dock inte av pepparkakor utan av enbart choklad. Och ja du gissade rätt, du kan hyra den. 

Chokladstugan som nu går att boka via Booking.com ligger i den franska kommunen Sèvres som är en förort till Paris. Stugan består totalt av 1,5 ton choklad. 

På Booking.com går det att läsa följande om huset.

"Stugan är designad och byggd av hantverkaren, Jean-Luc Decluzeau. Chokladstugan är 18 kvadratmeter stor och ligger vid Musee de Sèvres. Totalt kan upp till fyra gäster bo i den samtidigt." 

Men upplevelsen tar inte slut vid att enbart övernatta i stugan utan om du beslutar dig för att bege dig till denna förlovade chokladstuga så kommer du få så mycket mer på köpet enligt Booking.com.

"Efter incheckning så är det fritt fram för gästerna att utforska stugan, därefter så får gästerna vara med och skapa sina egna personliga mini-chokladstugor tillsammans med Jean-Luc. Under vistelsen kommer gästerna även att bli serverade kvällsmat och frukost i trädgården.

Boka stugan

Så hur bokar du då stugan?

Det är faktiskt inte så lätt att få till en bokning som man kanske hade hoppats på. Enligt Booking.com så finns det enbart två nätter tillgängliga just nu.

"Enbart två nätter finns tillgängliga för bokning, men 11:00 (svensk tid) den 19 och 26 september så kommer vi att släppa ytterligare två nätter."

Så om du vill bo i stugan antingen den femte eller sjätte oktober så får du vara beredd att boka snabbt. 

Priset för en natt då? 50 euro, det vill säga cirka 517 kronor, per natt. 

Se alla bilderna på chokladhuset i spelaren ovan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur man gör en lyxig chokladmousse med bacon. Tycker du att det låter gott? Då hittar du receptet här.

Hade du velat övernatta i stugan?