Barnsjukhus. Silhuet på en man.
En 25-årig man åtalas misstänkt för att ha begått sexuellt övergrepp på en två veckor gammal bebis. - Foto: Google Maps / Shutterstock

Två veckor gammal bebis vårdas akut – blev utsatt för sexuella övergrepp

En 25-årig man i Belfast har blivit åtalad för att han ska ha begått sexuella övergrepp på en två veckor gammal bebis.


En 25-år gammal man i Belfast, Nordirland har blivit åtalad för att bland annat ha begått sexuella övergrepp på en två veckor gammal bebis. Bebisen vårdas för närvarande akut på Royal Belfast Hospital for Sick Children, rapporterar BBC.

En talesperson från polisen i Nordirland kommenterar det hela såhär:

– När detektiver från "PSNI Serious Crime Branch" undersökte en incident där ett barn fått flertalet allvarliga skador, åtalade de en 25-årig man för våldtäkt och för att ha haft avsikt att allvarligt skadat barnet, skriver den brittiska sajten Express.

Barnet har nu blivit omhändertagen av socialtjänsten i Belfast. En talesperson från socialtjänsten uttalar sig såhär:

– Vi har omhändertagit barnet men vi kommer inte att kommentera fallet ytterligare på grund av familjens vilja att hålla det privat, skriver The Independent.

Rättegång den 10 oktober

Förutom att den 25-åriga mannen står åtalad för att ha begått sexuella övergrepp på bebisen så är han även åtalad för att ha orsakat allvarliga kroppsskador på bebisen.

Den åtalade mannen gjorde ett snabbt uppträdande i rätten för att höra vad han stod åtalad och hans rättegång kommer att äga rum på onsdag den 10 oktober, skriver BBC.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Nordirland?
Tack för din röst!