Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Man dödad i danska Kolding – polis har tagit 14-åring i förvar

Nyheter | 27/10/2018 18:50

En 35-årig man dödades i danska Kolding i onsdags – nu har polisen tagit en 14-årig pojke i förvar. Grannen Myrthle Jensen hörde det hela från sin lägenhet.

Det var i onsdags kväll som staden Kolding i södra Danmark skakades av ett hemskt våldsdåd, då en 39-årig kvinna blev vittne till sin 35-årige sambos död. 

Det är fortfarande oklart exakt vad som hänt, och polisen är förtegen med uppgifter. Men en 14-åring som ska befunnit sig i lägenheten har tagits i förvar, och barnet kan ha något med 35-åringens död att göra.

En som befann sig i närheten var grannen Myrthle Jensen, som bor i lägenheten under. Hon hörde märkliga ljud på onsdagkvällen.

– Det lät som om någon flyttade möbler. Först tänkte jag inte så mycket på det – sen hörde jag polis och ambulanser komma. Då anade jag att något var fel, berättar Myrthle Jensen för danska Ekstrabladet. 

Enligt polisen i Sønderjylland kunde den 14-årige pojken hämtas in – men på en annan plats än i lägenheten – något som kan peka på att pojken försökt fly. Eftersom pojken inte är straffmyndig är han inte gripen, utan endast tagen i förvar. 

Men enligt grannen Jensen kan det ha varit ett väldigt stort tumult i samband med dödsfallet på onsdagskvällen. 

– Det måste ha varit väldigt våldsamt, om jag nu kunde höra det, berättar Myrthle Jensen för Ekstrabladet.

Hade du flyttat?