Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man dödad i danska Kolding – polis har tagit 14-åring i förvar

- 27/10/2018, 18:50

En 35-årig man dödades i danska Kolding i onsdags – nu har polisen tagit en 14-årig pojke i förvar. Grannen Myrthle Jensen hörde det hela från sin lägenhet.

Det var i onsdags kväll som staden Kolding i södra Danmark skakades av ett hemskt våldsdåd, då en 39-årig kvinna blev vittne till sin 35-årige sambos död. 

Det är fortfarande oklart exakt vad som hänt, och polisen är förtegen med uppgifter. Men en 14-åring som ska befunnit sig i lägenheten har tagits i förvar, och barnet kan ha något med 35-åringens död att göra.

En som befann sig i närheten var grannen Myrthle Jensen, som bor i lägenheten under. Hon hörde märkliga ljud på onsdagkvällen.

– Det lät som om någon flyttade möbler. Först tänkte jag inte så mycket på det – sen hörde jag polis och ambulanser komma. Då anade jag att något var fel, berättar Myrthle Jensen för danska Ekstrabladet. 

Enligt polisen i Sønderjylland kunde den 14-årige pojken hämtas in – men på en annan plats än i lägenheten – något som kan peka på att pojken försökt fly. Eftersom pojken inte är straffmyndig är han inte gripen, utan endast tagen i förvar. 

Men enligt grannen Jensen kan det ha varit ett väldigt stort tumult i samband med dödsfallet på onsdagskvällen. 

– Det måste ha varit väldigt våldsamt, om jag nu kunde höra det, berättar Myrthle Jensen för Ekstrabladet.