Torsdag 26 Maj
Stockholm

Privatutredaren om Madeleine McCann: "Jag tror att hon lever"

Madeleine McCann håller i tennisbollar och Dave Edgar kliar sig i huvudet med handen.
Kan Madeleine vara vid liv?. Foto: London Metropolitan Police / AP SANG TAN

Privatutredaren Dave Edgar som jobbat med fallet om försvunna Madeleine McCann avslöjar nu att han tror hon är vid liv. Han menar att det fortfarande finns hopp för ett lyckligt slut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fallet om brittiska Madeleine McCann är något som berört många. Det har nu gått 11 år sedan hon försvann 3 maj 2007. Bortförandet hände under en semester med familjen i Portugal och flickan har aldrig återfunnits. Fallet fick riktigt mycket uppmärksamhet internationellt och det är mycket fakta omkring försvinnandet som är mycket märkligt.

Kvar i Portugal

Den pensionerade privatutredaren Dave Edgar avslöjar nu en minst sagt chockerande teori om fallet. Han menar att det finns en teori om att Madeleine fortfarande är vid liv och är bosatt i Portugal, rapporterar The Sun. I teorin kan hon vara precis var som helst, men Edgar tror hon är kvar.

– Jag tror att hon fortfarande är kvar i Portugal, säger han till The Sun.

Anledningen är för att han tror att chansen att ha lyckats smuggla ut Madeleine ur landet utan att bli upptäckt är helt osannolik. Då tror han mer på att Madeleine lever och bor kvar i Portugal med sin kidnappare i något avskilt hus.

– Madeleine lever fortfarande och är gömd någonstans. Hon har ingen aning om att det finns en världsomspännande jakt att hitta henne, fortsätter Edgar.

Brottsligt pedofilnätverk

Edgar tror att de ansvariga bakom Madeleines försvinnande är ett brottsligt nätverk med pedofiler. Oavsett vem som tagit henne så är det någon därute som vet vart hon är, död eller levande. Han menar att det aldrig är försent för att erkänna sitt brott, och tycker att det är dags för de skyldiga att träda fram, skriver skriver norska Nettavisen.

Kate och Gerry McCann kommer aldrig sluta hoppas. Bildkälla: AP / TT / Sang Tan

Alla hoppas givetvis på ett lyckligt slut på denna fruktansvärda historia, inte minst föräldrarna Kate och Gerry McCann. Edgar säger till The Sun att de aldrig kommer att ge upp, även om finansieringen tar slut.

– Så länge inte en kropp har hittats så finns det hopp, avslutar Edgar.

Och det har varit en minst sagt kostsam utredning. Enligt Storbritanniens inrikesdepartement har den brittiska utredningen kostat skattebetalarna 11,6 miljoner pund, som i svensk valuta blir cirka 136 miljoner kronor.

Nyheter24 har tidigare skrivit om brittiska Harriet som tror sig vara Madeleine McCann, det kan du läsa mer om här.

Har du hört talas om Madeleine McCann?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela