Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

189 saknade efter flygkrasch i Indonesien

- 29/10/2018, 07:53 -

Under natten kraschade ett Lion Air resande från Jakarta till Sumatra. Flyget ska ha kraschat i havet och man tror att de 189 personer som befann sig på planet är döda.

Ett Lion Air flyg på väg till Sumatra från Jakarta i Indonesien kraschade i havet under måndagsnatten. I nuläget saknas 189 personer. 

På måndagsförmiddagen svensk tid meddelande flygbolagschefen till AFP att de 189 personer som befann sig på flygplanet troligtvis är döda, det uppger Aftonbladet

Strax innan planet försvann hade besättningen bett om tillstånd att få landa.

– Men sen förlorade de kontakten, säger Yohanes Sirait vid landets luftfartsmyndighet, till Aftonbladet. 

Enligt luftfartsmyndighet försvann Lion Air-planet på väg från Jakarta tidigt i morse. Ett räddningsteam sändes ut för att söka efter planet. 

– Det är bekräftat att planet är kraschat, säger Yusuf Latif, talesperson för räddningsinsatsen, rapporterar BBC.

189 saknade

Man tror att planet ska ha kraschat i havet utanför Jakartas kust strax efter att det lyft och var på väg mot Pangkal Pinang på ön Bangka i Indonesien.

Av de 189 personerna som var ombord ska tre vara barn. Även två piloter och ytterligare sex anställda saknas, uppger myndigheter på en pressträff enligt Aftonbladet.