Ett flygplan, havet.
Ett flygplan har kraschat i Indonesien. - Foto: Foto: Lars Pehrson, Fotograferna Holmberg / TT

189 saknade efter flygkrasch i Indonesien

Under natten kraschade ett Lion Air resande från Jakarta till Sumatra. Flyget ska ha kraschat i havet och man tror att de 189 personer som befann sig på planet är döda.


Ett Lion Air flyg på väg till Sumatra från Jakarta i Indonesien kraschade i havet under måndagsnatten. I nuläget saknas 189 personer. 

På måndagsförmiddagen svensk tid meddelande flygbolagschefen till AFP att de 189 personer som befann sig på flygplanet troligtvis är döda, det uppger Aftonbladet

Strax innan planet försvann hade besättningen bett om tillstånd att få landa.

– Men sen förlorade de kontakten, säger Yohanes Sirait vid landets luftfartsmyndighet, till Aftonbladet. 

Enligt luftfartsmyndighet försvann Lion Air-planet på väg från Jakarta tidigt i morse. Ett räddningsteam sändes ut för att söka efter planet. 

– Det är bekräftat att planet är kraschat, säger Yusuf Latif, talesperson för räddningsinsatsen, rapporterar BBC.

189 saknade

Man tror att planet ska ha kraschat i havet utanför Jakartas kust strax efter att det lyft och var på väg mot Pangkal Pinang på ön Bangka i Indonesien.

Av de 189 personerna som var ombord ska tre vara barn. Även två piloter och ytterligare sex anställda saknas, uppger myndigheter på en pressträff enligt Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.