Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma och dotter bor på sjukhuset – vägrar att lämna

- 17/11/2018, 19:05 -

En mamma och hennes dotter har tillbringat de senaste 15 månaderna på ett sjukhus. Anledningen? De tror att sjukhuset är ett "hotell" och vägrar att flytta därifrån.

Det har gått 15 månader sedan 21-åriga Ruth Kidane från London fick åka in till sjukhuset Barnet Hospital efter att hon haft problem med att andas. Efter en månads behandling ansåg läkarna att hon var frisk nog för att lämna sjukhuset, men trots det har hon ändå spenderat varje natt där sedan dess.

Hon och hennes mamma Mimi Tebeje har nämligen "flyttat in" på sjukhuset. 

Vill inte återvända hem

Mamman och dottern bor normalt i den brittiska staden Grimsby men vill inte återvända hem. Detta eftersom de har utsatts för rasistiska påhopp på gatorna, efter det att hon och dottern fått beviljad asyl i Storbritannien, skriver The Mirror. 

Skattebetalarna står för "hotellvistelsen" 

Då de faktiskt bor på sjukhuset är det Storbritanniens skattebetalare som står för vistelsen. Enligt uppgifter har det kostat mer än 150 000 pund, vilket är drygt 1,7 miljoner kronor, rapporterar The Mirror. 

I rummet där Ruth och Mimi bor finns sängar, stol, TV och handfat. Dessutom serveras de två måltider om dagen av sjukhuspersonalen.

Att mamman och hennes dotter bor på sjukhuset har inneburit att sammanlagt 100 patienter som är i behov av vård har inte fått tillgång till en säng på sjukhuset. 

Skapat uppståndelse

Att mamman och hennes dotter bor på sjukhuset har skapat stor konflikt i Storbritannien, men trots det har sjukhuset inte vidtagit några rättsliga åtgärder för att de ska flytta där ifrån.

En patient som vårdas på sjukhuset, Joyce Robins, är oroad över hur sjukhuset tar ställning till mamman och dotterns vistelse där. 

 – Det här är chockerande och skamligt. Förutom den otroliga kostnaden är det enormt orättvist för andra. Jag kan inte förstå varför sjukhuset skulle låta detta fortsätta. Deras jobb är att göra människor friska inte erbjuda en gratis B & B, säger han, skriver The Mirror

Ruth och Mimi har erbjudits nytt boende i brittiska Lincolnshire, något som de i dagsläget inte överväger att ta.

Har du övernattat på ett sjukhus?