Familjen Watts
Chris Watt mördade sin gravida fru och deras döttrar - Foto: Shanann Watts/Instagram, Johan Nilsson/TT

Mördade sin gravida fru och sina två döttrar

I augusti anmäldes en gravid kvinna och hennes två döttrar försvunna i kanadensiska Colorado. 24 timmar senare grep man en man misstänkt för att ha mördat dem, nämligen kvinnans man, barnens pappa.


Familjen Watts från Colorado, Kanada, var en helt vanlig familj. Pappa Chris, mamma Shanann, döttrarna Celeste, 3, och Bella, 4, samt lilla bebisen i magen. 

Men en dag slog något snett i Chris huvud. I dag är det bara han som finns i livet. 

Anmäldes försvunna 

I augusti tidigare i år anmäldes gravida Shanann och hennes två döttrar Celeste och Bella försvunna. I samband med anmälningen vädjade Chris i media om att han hoppades att resterande familj var i säkerhet.

– Jag hoppas att min fru är någonstans där det är säkert just nu tillsammans med barnen, sade han då till ABC:s nyhetskanal Denver7. 

Hittades i oljetank 

Mindre än 24 timmar senare arresterades Chris av polisen.

Polisen hittade barnen Celeste och Bella livlösa i en oljetank, intill en grav där deras mamma låg död. Chris misstänktes för att ha mördat hela sin familj, inklusive det 15 veckor gamla fostret i Shananns mage, skriver BBC. 

Pappa Chris Watts mördade sin gravida fru och sina två döttrar. Bildkälla: Shanann Watts/Facebook

Nio anklagelser mot sig  

I rättegången som hölls mot Chris framkom det att han träffat en annan kvinna. När han hade berättat det för sin fru tog hon det inte bra, uppger BBC.

Om det blir ett dödsstraff eller inte för Chris är ännu inte bestämt. Men distriktsadvokaten gick med på att det inte skulle bli dödsstraff om Chris medgav sig skyldig till alla de nio anklagelser som han har mot sig i samband med mordet.

Bland annat anklagas han för mord, den brutala hanteringen av de avlidna kropparna och olagligt avbrott av en graviditet, rapporterar BBC.

Den 19 november får han sin slutgiltiga dom.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den man som mördade sin fru samtidigt som deras barn lekte i rummet bredvid. Det kan du läsa mer om här!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.