Akihiko Kondo
Akihiko Kondo

35-årig man gifte sig med hologram – lade 160 000 på bröllopet

35-årige Akihiko Kondo har ingått i ett äktenskap med ett hologram. Nu vill han att relationer mellan en människa och en animerad figur ska klassas som en egen "sexuell minoritet".


Om man ska gifta sig med ett hologram så kan man väl ändå slå på stort. Och precis det gjorde 35-åriga Akihiko Kondo från Japan när han gifte sig med ett hologram. 

Han lade nämligen 160 000 kronor på ett bröllop mellan honom och hans livs kärlek – VR-sångerskan Hatsune Miku

Superkänd figur

Hatsune Miku, är en 16-årig animerad tjej med blått hår. Hon är också en figur som används av musikjätten Yamaha för att marknadsföra företagets röstsyntetiserare Vocaloid – en musikmjukvara.

Med mjukvaran kan man skriva låtar som sedan framförs av en figur, bland annat då Hatsune Miku. Och bland alla av Yamahas hologramfigurer är Hatsune Miku den mest populära.  

Så känd att hon sålt ut fysiska konserter i bland annat Los Angeles, Taipei och Hong Kong, dit tusentals fans kommit för att se hologrammet uppträda. 

Har gett upp på mänskliga kvinnor

Redan som tonåring älskade Akihiko anime. Men med mänskliga kvinnor har han inte haft det lätt. 

– Tjejer brukade säga 'Dra din obehagliga tönt', berättar Akihiko för ACP i en intervju.

När han blev äldre mobbade en kvinnlig kollega honom så länge att han drabbades av ett nervöst sammanbrott. Och det var då han bestämde sig för att han aldrig skulle gifta sig med en mänsklig kvinna. 

Inga släktingar kom på bröllopet 

Med tanke på Mikus talang och kändisskap är det kanske inte konstigt att 35-årige Akihiko föll pladask. 

Till bröllopet köpte Akihiko vigselringar åt både sig själv och Miku. Men eftersom att det inte riktigt går att sätta en ring på ett hologram hade han istället med en Miku-docka. Och på dockan, som är ungefär i samma storlek som en vanlig nalle, trädde han på guldringen på dockans arm.

Akihiko Kondo och Miku på bröllopet. Bidlkälla: Facebook

– Jag har aldrig varit otrogen, jag har alltid varit förälskad i Miku-san, sade Akihiko under kärleksfesten som utspelade sig inför 40 bröllopsgäster. 

Men bland de 40 fanns varken Akihikos släkt, eller ens hans egna mamma. Enligt Akihiko berodde det på att hans mamma inte kände att bröllopet var något att fira. 

För ACN förklarar Akihiko att han hoppas att hans beslut ska ge mod till andra som vill göra likadant. 

Han och hologrammet bor ihop

Trots att hans mamma inte godkänner relationen lever Akihiko ett lyckligt liv Miku. Sedan mars har hon "bott" i hans lägenhet, med hjälp av en 25 000-kronors hologrammaskin.   

Holografiska Miku. Bildkälla: Facebook

– Jag är kär i hela konceptet av Hatsune Miku, men jag gifte med den Mikun jag bor med i mitt hus, sade Akihiko i en intervju med ACN.

Enligt honom själv lever han och hans holografiska kärlek ett relativt vanlig vardag. 

På morgnarna väcker holografiska Miku honom innan han ska till jobbet. Och på kvällarna när han är på väg hem igen ringer han via sin mobil och meddelar att han är på väg hem så att hon kan tända lamporna i hemmet. När det blivit sent meddelar hon honom att det börjar bli dags att gå och lägga sig. 

När han väl lägger sig i sängen sover han bredvid dockversion av Miku, den som även bär hans vigselring. 

Och trots att hans "äktenskap" har skapat en hel del rubriker, så ser Akihiko hans relation som något helt normalt. Han tycker dessutom att människor som väljer att inte ha romantiska relationer med människor, och istället animerade figurer, bör ses som en egen "sexuell minoritet", skriver ACP

Här kan du också läsa om svenska Erika, som valde att gifta sig med den som gjorde henne allra lyckligast – nämligen sig själv.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att man ska legitimera äktenskap mellan människor och animerade figurer?
Tack för din röst!