Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Filippinernas president vill avgöra konflikt med pistolduell

- 19/11/2018, 17:21 -

Filippinernas president Rodrigo Duterte son anklagas av politiker för att vara involverad i en droghärva. Nu föreslår han att dispyten ska lösas i en pistolduell.

– Om du dör kommer jag att begrava dig. Det är så det är.

Orden kommer från Filippinernas president Rodrigo Duterte som uppmanar sin son Paolo “Polong” Duterte till att delta i en pistolduell för att lösa en konflikt med politikern Antonio Trillanes. Bakgrunden till bråket ligger i att Trillanes ska ha anklagat "Polong" för att vara involverad i en narkotikasmuggling, och som ett resultat för det ska han nu tvingas vittna för senaten. Detta skriver Daily Star.

Men president Duterte förslår en lite mer kreativ lösning. Han erbjuder nämligen att vara värd för en pistolduell i kongressen, där hans son "Polong" och senatorn Trillanes ska mötas man mot man. 

– Du och Trillanes är fiender, så när du träffas i kongressen kan ni skjuta varandra, säger Rodrigo Duterte.

President Duterte har sedan tidigare förklarat krig mot droger. Under ett tal uppmanade han polisen och allmänheten att döda misstänkta knarklangare och missbrukare.

Men nu anklagas även hans äldsta son Paolo "Polong" Duterte för att vara inblandad med att smuggla droger. Paolo “Polong” Duterte är före detta vice borgmästare i staden Davao City och planerar att kandidera för kongressen. 

Sedan sommaren 2016 beräknas 12 000 människor ha mördats i kriget mot narkotika. I september erkände Duterte själv att detta är ett krig som har varit sponsrat av den Filippinska staten.

Presidenten har tidigare kommit med kontroversiella uttalanden. Han har lovat fylla Manillabukten med lik från kriminella, skämtat om våldtäkter och kallat påven för en son till en prostituerad.

Rodrigo Duterte är 73 år gammal och har varit Filippinernas president sedan juni 2016. Under valrörelsen blev han kallad för "Sydostasiens Donald Trump" och har beskrivits som en populist. Han har kritiserats hårt av människorättsorganisationer för att inte låta misstänkta drogmissbrukare stå inför rätta innan de dödas, enligt SVT.

Vill du veta mer så klicka här.

Tycker du att pistolduellen är galen?