Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mardröm när hiss föll 84 våningar : "Vi trodde vi skulle dö"

- 19/11/2018, 15:02

En mardröm och ett mirakel på samma gång. Under några sekunder upplevde sex personer i Chicago en skräck de sent lär glömma. Nu berättar de om färden 84 våningar ner.

Att åka hiss är en obehaglig upplevelse för många av oss, men kan du tänka dig att falla över 80 våningar i en skenande hiss?

Den mardrömmen blev verklighet för sex stycken personer i Chicago nu i fredags kväll när en hisskabel gick av i den 100 våningar höga 875 North Michigan Avenue (tidigare John Hancock Center).

Det började med att de sex personerna hörde att det började låta "klack, klack, klack" i hissen.

– Jag förstod att något inte stod rätt till, säger Maña Castillo, som var en av dem som åkte med hissen, till lokalradiokanalen WBBM.

– I början trodde jag att vi alla skulle dö, jag kunde känna hur vi föll neråt, säger hennes man Jaime Montemayor till WBBM.

Hissen, som var uppe på nittiofemte våning föll 84 våningar innan den stannade på våning elva, skriver ABC.

Efter ett tag lyckades brandkåren lista ut var hissen fastnat någonstans och kunde därefter borra ett hål i väggen för att komma åt hissen. 

Mirakulöst nog skadades ingen av de sex personerna i hissen, varav en var en gravid kvinna. 

Är du rädd för att åka hiss?