Poliskontroll för fortkörning. pengar och snabb bil
18-åringen åkte fast för fortkörning. - Foto: ALEXANDER MAHMOUD / DN / TT / NTB scanpix TT Ruud, Vidar / Pixabay

Tonåring tog körkort – förlorade det inom en timme

Inte ens en timme lyckades 18-åringen behålla sitt nytagna körkort. Hur han förlorade det? Frågan är snarare varför. Var det för att imponera på kompisarna som satt i bilen, eller hade han bara ingen koll?


"Vissa saker varar för evigt – andra inte ens en timme", skrev tyska polisen i ett uttalande om tonåringen som förlorade körkortet.

Lyckan blev inte långvarig

Ja, det var nämligen så att grabben, endast 18 år, äntligen fått sin uppkörning godkänd. Lycklig och med fyra polare i bilen, körde han därifrån. Men lyckan blev tyvärr inte så långvarig.

Olyckligtvis (eller lyckligtvis?) råkade han swisha förbi en poliskontroll i Hemer, Tyskland, som mätte med laser för att kontrollera hastigheten på bilarna som körde förbi, rapporterar BBC.

Det verkar som att 18-åringen inte var redo trots allt. Han körde nämligen nästan dubbelt så fort som den tillåtna hastigheten. Hela 95 kilometer i timmen, på en 50-väg! Snacka om trafikfara?

49 minuter

Polisen tog körkortet från grabben direkt på plats. På 49 minuter lyckades alltså 18-åringen både få godkänt på sitt förarprov och bli av med körkortet. 

Enligt BBC har polisen i Märkischer Kreis spekulerat om det var ett misstag av 18-åringen eller om det faktiskt var så att det var ett tappert försök till att imponera på kompisarna i bilen. I så fall gick det sådär, då han nu istället står inför ett straff.

Straffet

Boten blev på 200 euro. Han får inte köra på fyra veckor, och efter det får han bara tillbaka körkortet efter "dyr omskolning". Dessutom får han två prickar på körkortet (när han får tillbaka det, alltså) och hans prövotid har förlängts från två år till fyra, skriver BBC.

Kanske kommer dessa åtgärder göra 18-åringen lite mer försiktig i fortsättningen?

Nyheter24 har tidigare skrivit om en kille som körde 200 km/h – för att inte hamburgaren han köpt skulle bli kall. Ja, det är sant och du kan läsa mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du körkort?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flera till sjukhus efter gasexplosion

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.

E-handeln fortsätter att öka

1 timme sedan
E-handeln ökade omsättningen med 14 procent i januari till 11,4 miljarder kronor, jämfört med samma månad i fjol, enligt Svensk Handels E-handelsindikator.

Hässleholm: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka, Vinslöv", skriver polisen på sin hemsida.