Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lät kvinnorna betala dyra restaurangbesök – dömd till fängelse

- 24/11/2018, 21:34

En man från Los Angeles har dömts till fängelse. Anledningen? Han har smitit från dyra restaurangnotor och låtit sin dejt betala rubbet.

45-åriga Paul Gonzales från Los Angeles, USA, är en flitig dejtare. Allra helst tar han med sig tjejerna till fina och dyra restauranger, där de kan njuta av god mat och dryck tillsammans. 

Men något som han har satt som "regel", är att han aldrig ska betala notan. Det här är något som han nu får betala ett ännu dyrare pris för. Han har nämligen dömts till fängelse.

Bedragit minst 10 kvinnor 

Gonzales har tagit med flera kvinnor till olika lyx-restauranger i Los Angeles. När de har ätit upp den dyra maten ska han ha smitit från restaurangen och lämnat kvinnan med notan. 

Från maj 2016 till april 2018 har Gonzales bedragit minst 10 kvinnor. Totalt rör det sig om summor på 950 dollar (drygt 8 500 kronor), rapporterar BBC. 

Åtta av de kvinnorna som har råkat ut för Gonzales bedrägeri, ska fått betala restaurangbesöken själva. I de andra två fallen har restaurangerna betalat. 

Flera av kvinnorna anmälde Gonzales för bedrägeri. 

Fängelsestraff  

I tisdags fick Gonzales sitt straff. Domaren dömde honom till 120 dagars fängelse. Han är även spärrad från samtliga dejting-appar och dejting-plattformar. 

En av de bedragna kvinnorna, har uttryckt sig skämtsamt efter att Gonzales fått sitt straff. Hon syftar till hans nya matvanor bakom gallret. 

– Han behöver inte oroa sig för några måltider nu. Han kommer att få tre "fyrkantiga" måltider om dagen, sade hon till CBS, rapporterar BBC

Föredrar du att gå på restaurang-dejter?