Donald Trump och en svensk flagga. Montage.
Donald Trump vill starta upp en tv-kanal - Foto: AP Photo/Rogelio V. Solis

Här är Trumps nya plan – för att bli omtyckt av svenskar

Donald Trump vill starta en helt ny tv-kanal – för att få folk att tycka om honom. Om presidenten får som han vill kommer kanalen även sändas här i Sverige.


Hade du tyckt bättre om Donald Trump om det fanns en tv-kanal som visade hur bra han är? Kanske inte. 

Men det är precis det USA:s presidents nya idé går ut på. I ett nytt twitter-uttalande menar Trump att CNN har för stor makt utanför USA och att de till och med inte har någon konkurrens alls utomlands. 

Därför föreslår nu Trump att man ska starta upp en världsomspännande propagandakanal som ska visa världen exakt hur bra USA är – eftersom hela världen tydligen får alla sina nyheter från CNN.

Så här skriver Trump på Twitter:

”Om man tittar på tittarsiffror gör CNN inte så bra ifrån sig i USA, men i utlandet har de nästan ingen konkurrens. Över hela världen använder CNN sin makt för att visa upp USA på ett orättvist och falsk sätt. 

Någonting måste göras, möjligtvis starta vår egna världsomspännande tv-kanal, för att visa världen hur USA verkligen är – fantastiskt!”

Trump-propaganda i Sverige

Det skulle alltså innebära att vi här i Sverige skulle få tillgång till en Trump-vänlig tv-kanal, eftersom det tydligen är viktigt för presidenten att vi gillar honom. 

Dock finns projektet redan. Radiokanalen Voice of America har sänt över hela världen sen andra världskriget – och får pengar av amerikanska staten. Dock ingår det i Voice of Americas uppdrag att ge en rättvis bild av USA oberoende av vem som styr landet – något som kanske inte passar Trump. 

Enligt amerikanska medier har CNN än så länge inte kommenterat utspelet – men tv-kanalen och Trump har haft en lång konflikt eftersom nyhetsbolaget granskat Trump. 

Tidigare i november blev CNN-journalisten Jim Acosta av med sin pressackreditering efter att ha retat upp presidenten på en presskonferens. En domstol slog senare fast att Trump-administrationen gjort fel – och tvingade Vita huset att återlämna ackrediteringen, skriver The Hill

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du titta på Trump-tv?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.

Polisen rapporterar om brand, Degerfors

"Räddningstjänsten befinner sig på Stora Valla i Degerfors och släcker brand", skriver polisen på sin hemsida.

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.

Efter skredet – E6 öppnar tidigare än väntat

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna redan i sommar – tidigare än man trott, meddelar Trafikverket.