Onsdag 16 Jun
Stockholm

Hunden Luke, 6, åt halva sitt bakben för att överleva

Hund
En hund åt upp sitt bakben för att överleva. Foto: Noah's Ark Rescue

Hunden Luke var bunden utomhus i flera veckor, utan varken mat eller vatten. För att överleva blev han tvungen att få i sig energi på något sätt, vilket slutade med att han åt upp halva sitt bakben. Nu anklagas ägarna för djurbrott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 19 november i år gjorde en invånare i den amerikanska staden Ware Shoals, en polisanmälan gällande tre hundar som varit bundna i ett rep utomhus i flera veckor, utan varken mat eller vatten. 

Efter polisanmälan åkte djurhemmet Noahs Arks Rescue till platsen där hundarna befann sig. När de kom dit gjorde de den fasansfulla upptäckten – en av hundarna hade ätit upp sitt högra bakben, rapporterar Fox11news. 

Desperat försök att överleva 

De tre hundarna hade tvingats bo utomhus på en bakgård intill ett hus. Två av dem mådde bra, men den 6-årige Grand Danois- hunden Luke hade i ett desperat försök att överleva, utan mat eller vatten, ätit upp hälften av sitt högra bakben. 

Enligt djurhemmet Noahs Arks Rescue är det här det värsta de har sett på länge.

– Stackars Luke måste vara en av de sorgligaste fallen som vi haft på på väldigt länge, sade en person vid Noahs Ark Rescue, enligt Fox11News.

Extremt mager och rädd

När Luke kom till djurhemmet vägde han endast 31 kilo och var extremt mager samt väldigt skärrad. Hans revben var märkbart synliga och han hade börjat utveckla en allvarlig infektion i sitt andningssystem. Han hade även fått en kraftig infektion i benet som han tuggat sönder. 

Ägarna gripna

Lukes ägare, Jessica James, 32, och Skylar Craft, 38, har gripits och anklagas nu för djurbrott, skriver Fox11news.  

Enligt polisrapporten var hunden bunden till en metallstolpe och hade ingen tillgång till mat eller vatten. Domaren kunde inte bedöma hur länge hunden hade varit skadad. 

Läget för hunden är fortfarande kritiskt, rapporterar Fox11news

Äger du en hund?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela