Måndag 17 Jan
Stockholm

Efter skjutningen i Frankrike – jakten på gärningsmannen fortsätter

Karta över Frankrike och blåljus
1 av 2
Skottlossning i Frankrike under julmarknad. Foto: Johan Nilsson/TT / Google Maps
 Karta över Frankrike och blåljus.
2 av 2
Skottlossning i Frankrike under julmarknad. Foto: Johan Nilsson/TT / Google Maps

Under tisdagskvällen öppnade en gärningsman eld på en julmarknad i Strasbourg, Frankrike. Tre personer har omkommit och tolv har skadats. Nu har polisen identifierat den misstänkte skytten, som fortfarande är på fri fot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under tisdagskvällen utbröt en skottlossning under en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. En ensam gärningsman öppnade eld på på gatan rue des Grandes-Arcades vid 20-tiden och lämnade tre döda och tolv skadade, enligt SVT.

Marknaden är en av de största julmarknaderna i landet och händelsen utreds som ett terrorbrott, vilket gjort att  man har valt att höja säkerheten i landet och dess andra julmarknader. 

Innan gärningsmannen, som nu har identifierats, lämnade platsen hamnade han i en eldstrid med polisen. Han ska ha skadats i eldstriden, innan han flydde, enligt nyhetsbyrån AP.

Sprängmedel hittades

Under natten har 350 poliser varit ute på en intensiv jakt efter gärningsmannen. 

Enligt franska inrikesministern Christophe Castaner är den misstänkte mannen sedan tidigare dömd och har avtjänat straff i Frankrike och Tyskland. Lokala myndigheter har även uppgett att mannens namn funnit med på en lista av personer som kan ha radikaliserats och därför har varit i behov av övervakning, uppger AP.

Bara timmar sökte en militär styrka igenom mannens hem, men hittade honom inte. Istället hittade de sprängmedel, enligt AP.

Kommentera
Kopiera länk
Dela