Karta över Frankrike och blåljus
1 av 2
Skottlossning i Frankrike under julmarknad - Foto: Johan Nilsson/TT / Google Maps
 Karta över Frankrike och blåljus.
2 av 2
Skottlossning i Frankrike under julmarknad. - Foto: Johan Nilsson/TT / Google Maps

Efter skjutningen i Frankrike – jakten på gärningsmannen fortsätter

Under tisdagskvällen öppnade en gärningsman eld på en julmarknad i Strasbourg, Frankrike. Tre personer har omkommit och tolv har skadats. Nu har polisen identifierat den misstänkte skytten, som fortfarande är på fri fot.


Under tisdagskvällen utbröt en skottlossning under en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. En ensam gärningsman öppnade eld på på gatan rue des Grandes-Arcades vid 20-tiden och lämnade tre döda och tolv skadade, enligt SVT.

Marknaden är en av de största julmarknaderna i landet och händelsen utreds som ett terrorbrott, vilket gjort att  man har valt att höja säkerheten i landet och dess andra julmarknader. 

Innan gärningsmannen, som nu har identifierats, lämnade platsen hamnade han i en eldstrid med polisen. Han ska ha skadats i eldstriden, innan han flydde, enligt nyhetsbyrån AP.

Sprängmedel hittades

Under natten har 350 poliser varit ute på en intensiv jakt efter gärningsmannen. 

Enligt franska inrikesministern Christophe Castaner är den misstänkte mannen sedan tidigare dömd och har avtjänat straff i Frankrike och Tyskland. Lokala myndigheter har även uppgett att mannens namn funnit med på en lista av personer som kan ha radikaliserats och därför har varit i behov av övervakning, uppger AP.

Bara timmar sökte en militär styrka igenom mannens hem, men hittade honom inte. Istället hittade de sprängmedel, enligt AP.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.