Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han mördade tre barn – nu kan han snart vara fri

Nyheter | 07/12/2018 22:41

För 45 år sedan mördade David McGreavy tre små barn. Enligt han själv gjorde han det för att han var trött på deras skrik. Han dömdes till livstids fängelse, men nu kommer domen eventuellt att ändras. Han kan nämligen snart släppas fri.

På 70-talet bodde David McGreavy hemma hos sin vän Eslie Urry och hennes tre små barn i ett hus i Worcester, England. 

David klarade inte av att de små barnen skrek, vilket slutade med att han dödade alla tre. Det äldsta barnet Paul Ralph, 4, ströp han till döds. De andra barnen Dawn, 2, och Samantha, nio månader, dog av halshuggning respektive skallfraktur. Sedan hängde han upp kropparna i spikar på staketet utanför hemmet, skriver brittiska Metro. 

Han dömdes till fängelse för morden 1973, och sedan dess har han suttit inne bakom lås och bom. Men nu, 45 år senare, kan han släppas fri. 

"Han har utvecklat självkontroll"

En styrelse, som bedömer huruvida en fånge är en risk för allmänheten eller inte, tyder att David inte är en fara för samhället och att han därför bör släppas fri. 

Enligt ett dokument som de har lagt fram står det bland annat att David har förändrats "betydligt" som person under sina år i fängelse. Han har också fått bättre självkontroll och ett lugn i stressiga situationer.

"Han har utvecklat självkontroll, liksom en betydande förståelse för de problem som han har haft och vad som orsakade dem", står det i dokumentet skriver Metro. 

En psykolog har också sagt att det finns ett antal faktorer som gör det mindre troligt att han ska återupprepa det han tidigare gjort. 

"Jag har blivit förrådd" 

Barnens mamma Eslie är förkrossad över att man ens överväger att släppa honom fri. 

– Han spikade upp mina barn på spikar för Guds skull! Han dödade dem och de dog i sorg. Jag ville ha honom död, och att han skulle få lida precis som de gjorde. Men jag lugnade mig efter hans rättegång eftersom hans brott var så hemskt att han aldrig skulle få gå fri igen. Men trots att de lovade det, har jag nu blivit förrådd, säger hon, skriver brittiska Metro

Har du varit i England?