Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Julsemestern blev en mardröm – på grund av oväntad flygplatsregel

- 13/12/2018, 18:30 -

Odette och hennes 17-åriga dotter Maisy såg fram emot en härlig julledighet i Sydafrika. Men när de kom till flygplatsen väntade en trist överraskning.

17-åriga Maisy Bennett från brittiska Cornwall hade förberett sig på den perfekta semestern tillsammans med sin mamma Odette nu i jul. 

Men på flygplatsen Heathrow i London blev drömresan till en mardröm. 

Maisy och Odette skulle åka till Sydafrika för att hälsa på Odettes fästman Jason – men de visste inte att Sydafrika sen några år tillbaka har stenhårda regler när det gäller minderåriga. 

På flygplatsen fick mamman och dottern reda på att båda biologiska föräldrarnas signaturer behövdes för att resan skulle kunna bli av. Eftersom Maisys pappa inte var på plats inleddes direkt en jakt på pappans underskrift. 

En signatur skickades strax från pappan till Sydafrikas ambassad. Då kom nästa bakslag. 

Det räckte inte med en kopia av signaturen – endast originalet kunde godtas. 

– Vi kunde inte tro det. Maisy storgrät på flygplatsen. hon var redan nervs inför resan eftersom vi skulle åka olika flyg, säger mamma Odette till lokaltidningen Cornwall Live. 

Regeln, att minderåriga måste ha skriftligt tillstånd från båda föräldrarna, infördes 2015. Maisy och Odette hade varit där 2014 utan problem, och tänkte därför inte på att reglerna hade kunnat ändras. 

Och stackars Jason fick gå runt där i Sydafrika och vänta förgäves på sin familj. 

– Han var upprör och sa att han skulle köpa nya biljetter. Men vi hade redan lagt över tusen pund på att boka allting, säger Odette till Cornwall Live

Nu ska familjen i stället försöka fira jul via Facetime. 

Kände du till den här regeln?