Karta över Frankrike och blåljus
Skottlossning i Frankrike under julmarknad - Foto: Johan Nilsson/TT / Google Maps

Den misstänkte skytten i Strasbourg har dödats av polis

Den person som misstänks ligga bakom dödsskjutningen på julmarknaden i Strasbourg under tisdagskvällen rapporteras vara död.


Vid 20-tiden i tisdags kväll öppnade en man eld på en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. Tre personer miste livet och totalt skadades 13 personer i samband med dådet, något som Nyheter25 tidigare har rapporterat om

Polisen sköt mot mannen, som ska ha skadats innan han flydde platsen. Minst 350 poliser har arbetat intensivt med att försöka få fast gärningsmannen. 

Under torsdagskvällen rapporterade bland annat nyhetsbyrån Reuters att den misstänkte gärningsmannen nu ska ha skjutits till döds av polis. Det ska ha skett i samband med en stor polisinsats i området Neudorf i Strasbourg. 

Uppgifterna om att den misstänkte gärningsmannen skjutits till döds har bekräftas av franska myndigheter, rapporterar ABC News

Enligt fransk polis är den misstänkte skytten 29-årige Cherif Chekatt. Polisen har beskrivit honom som en av 12 000 grovt kriminella jihadister som lever under radarn i Frankrike. 

Han har tidigare begått flera brott i såväl Frankrike som i Schweiz och Tyskland, något som han suttit i fängelse för. 



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.