Torsdag 20 Jan
Stockholm

Livstidsdömde Chris Watts får dussintals kärleksbrev i fängelset

Chris Watts
Livstidsdömde Chris Watts får dussintals kärleksbrev till sig i fängelset. Foto: RJ Sangosti/AP/TT

För några veckor sedan dömdes Chris Watts till livstids fängelse för mordet på sin gravida fru och sina två små döttrar. Redan nu har han fått dussintals kärleksbrev av kvinnor som vill komma i kontakt med honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I augusti tidigare i år mördade kanadensiske tvåbarnspappan Chris Watts sin gravida fru och sina två små döttrar Celeste, 3, och Bella, 4. I november fick han sin slutgiltiga dom – livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning. 

Och nu, bara efter några veckor i fängelse, får den livstidsdömde mördaren dussintals av kärleksbrev till sig. 

"#TeamChris"

Det är oklart om han har fått breven till sig då han inte har svarat på ett enda brev, skriver brittiska Daily Mail.

En av brevskrivarna, amerikanska Candace, har skickat flera brev till honom, utan några svar. Trots det fortsätter hon att skriva, och i ett av breven står det bland annat:

"Jag hoppas att du är OK! Jag vill bara bli din vän, prata lite nu och då. Jag vill också bli uppskriven på din besökslista om det nu ens är möjligt. När jag först såg dig i en intervju på tv kände jag OMG. Jag kände att jag bara måste lära känna den här killen, för innerst inne i mitt hjärta så tror jag på allt du säger till alla", har Candace skrivit i ett av breven, som går att se på Daily Mail.

Hon avslutar med att skriva: "#TeamChris, #ChrisIsInnocent, #LoveHim och #SooooCute". 

"Tänker på dig"

I några av breven som Chris fått till fängelset har kvinnorna skickat med en bild på sig själva. En kvinna från New York, som heter Tatiana, har skickat ett fotografi där hon är klädd i en bikini. I brevet skriver hon bland annat: "Jag tänker på dig dag och natt".

Varför skriver kvinnor till dömda män?

Men vad är det som gör att kvinnor skriver till en livstidsdömd man? Enligt psykologen Dr. Judy Ho är det för att de tror att de kan rädda dem. 

– Dessa kvinnor har skapat ett fantasiliv för sig själva, speciellt med sina låtsasförhållanden med dessa män i fängelse. Det är ofta det vi pratar om när kvinnor attraheras av "bad boys". Det beror på att de vill vara den speciella personen som kan vända de dömda männens liv och kunna tillskriva det till sin egna självkänsla, säger hon till Inside Edition

Nyheter24 har tidigare skrivit om Chris Watts tidigare älskarinna som talat ut om förhållandet till honom. Det kan du läsa mer om här!

Kommentera
Kopiera länk
Dela