Söndag 20 Jun
Stockholm

Katten misshandlades – fick båda öronen avklippta

Katt
Katten har blivit misshandlad och fått båda öronen avklippta. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Den lilla katten hittades med båda öronen avklippta och skador på nosen. Tyvärr är denne inte den enda katten som blivit illa misshandlad. Enligt nya siffror blir det allt vanligare att göra illa katter.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Strax före jul fick danska djurskyddsorganisationen Dyrenes Beskyttelse in en liten katt som hade blivit illa skadad. Den röd- och guldpälsade katten hade båda öronen avskurna och väl synliga märken på näsan, skriver danska BT. 

Syns tydligt att en människa gjort detta 

Och att detta skulle bero på att katten varit i slagsmål med någon annan katt är nonsens. 

– Det ser väldigt brutalt ut och det är svårt att inte tro att det inte är en människa som gjort detta, eftersom öronen är avskurna väldigt symmetriskt, säger Yvonne Johansen, som är Animal Welfare Manager på Animal Protection, till BT. 

Den brutala misshandeln av den lilla katten har polisanmälts. Trots omständigheterna kommer katten bli återställd, då kattens örongångar lyckligtvis inte skurits av. 

Efter julen kommer djurskyddsorganisationen att försöka hitta en ny ägare till katten. 

Katten hade båda öronen avklippta. Bildkälla: Dyrenes Beskyttelse

Blir allt vanligare att göra illa katter 

Och denna lilla kissemiss är inte den första som djurskyddsorganisationen får ta hand om. Bland annat har de tidigare fått in katter som haft hagelskott i kroppen samt en katt med avklippta tassar. 

Enligt siffror från djurskyddsorganisationen har misshandel av just katter ökat med 22,5 procent jämfört med 2017. Ett av problemen är att en del människor ser katterna som skadedjur och tycker de har rätt att misshandla dem, skriver BT.

En annan orsak till att det är allt vanligare att skada katter, är det faktum att vissa människor tycker att det är underhållande att filma och lägga upp på sociala medier när djur misshandlas, rapporterar BT.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den lilla katten Beau, som hittades med en pil genom huvudet. Det kan du läsa mer om här!

Har du en katt?
Tack för din röst!
Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela