Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pojke blev missnöjd med julklapparna – ringde polisen

- 31/12/2018, 17:50

Pojkens önskelista var lång och förhoppningarna om julklapparna var höga. Men tyvärr uppnådde inte tomten alla önskemål. Pojken ansåg att det faktiskt inte fanns mycket annat att göra än att ringa på polisen.

Det var i Tyskland som en nio år gammal pojke blev så missnöjd och besviken över sina julklappar att han inte såg någon annan utväg än att ringa polisen. Orsaken var att hans presenter inte alls motsvarade hans önskelista.

Ringde polisen

För visst kan det nog vara en hel del barn som på julafton inte känner sig helt nöjda, med presenter eller något annat. Men för pojken i Tyskland fick det vara nog. När önskelistan inte uppfylldes alls som han hade hoppats på tyckte han att det faktiskt inte fanns någon annan än Herr Konstapel som skulle kunna få ordning på situationen.

– Poliserna åkte dit och hittade en väldigt arg liten pojke, säger en talesperson för polisen till tidningen Nordwest Zeitung.

Undersökte pojkens ärende

Ja, det blev ett minst sagt ovanligt uppdrag för polisen som begav sig till Zetel i nordvästra Tyskland. Men eftersom de inte hade ett fullspäckat schema under dagen så tog de beslutet att låtsas undersöka pojkens ärende lite närmare.

Genom att läsa grabbens önskelista grundligt och sedan jämföra med vad han fått för klappar under julgranen, kunde de konstatera att det var något som inte stämde. Efter det fungerade poliserna som medlare mellan pojken och föräldrarna, så att det inte skulle bli några fler missförstånd.

Förväxlat pojkens lista

Hela situationen löste sig sedan när polisen låtsas letat upp alla ledtrådar och konstaterade för pojken att Tomten helt enkelt måste ha förväxlat pojkens lista med någon annans, rapporterar Nordwest Zeitung.

Nu får vi hålla tummarna för att pojken nästa år får besök av en tomte som har koll.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att piratkopierade presenter kan vara en fara för barnen. Har du koll på vad som kan vara kopior och inte? Ibland kan det vara svårt att avgöra. Här kan du läsa allt du behöver veta för att undvika att råka köpa leksakskopior.

Har du fått någon fin julklapp?