Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

14-åring kastade ägg på bil och orsakade dödskrasch

- 03/01/2019, 17:37 -

En 14-årig pojke i Houston, Texas är anhållen för mord efter att ha kört sin pappas bil och kastat ägg på mötande bilar.

I tisdags orsakade en 14-årig pojke en dödskrasch efter att ha "äggat" mötande bilar tillsammans med sina vänner. Han körde sin pappas bil och satt bakom ratten tillsammans med några kompisar, som befann sig i passagerarsätena, rapporterar brittiska metro.

Under tiden 14-åringen körde kastade ungdomarna ägg på mötande bilar. Men en bilförare såg rött och ska enligt rapporter ha dragit fram ett automatvapen. Den andra föraren började efter det jaga ungdomarna, så den 14-åriga pojken missade ett rödljus och kraschade rakt in i en röd Ford pick-up.

Krocken

I den röda Ford pick-upen kvinna som var på väg hem från en shoppingrunda. I videon ovan som fångade kraschen kan man se hur folk springer rakt ut i vägen, och andra stannar sina bilar och springer fram till de krockade bilarna för att hjälpa. Föraren som jagade ungdomarna smet från platsen. 

"Den 14-åriga föraren är anhållen för mord på ett ungdomsanstalt. Han ska ha brutit sin fotled i kraschen. Föraren av det andra fordonet som jagade honom har identifierats och ansträngningar görs för att förhöra honom", twittrade den lokala polisen.

Ensamstående mamma

Kvinnan identifierades på onsdagen som Silvia Zavala, 45. Zavala ska ha dött direkt i kraschen, enligt den lokala polisen.

Jessica Gaspar, dotter till Zavala, berättar för NBC Houston att hennes mamma var ensamstående och var ute och gjorde ärenden när krocken inträffade. 

– Hon uppfostrade oss på egen hand. Hon var ensamstående, och det är hon som lärt mig att jag ska vara stark och försöka hålla mig positiv.

Gaspar menar att hon känner sympati för den 14-åriga pojken, men vill ändå se att han straffas.

– Jag känner sympati för honom, jag gör det. Men han tog min mammas liv och han behöver betala för vad han har gjort, säger hon till NBC Houston.

Kan dömas som vuxen

Enligt lagen i Texas döms 17 åringar och äldre som vuxna. En mordmisstänkt så ung som 14 år kan prövas som vuxen, men bara om en ungdomsdomstol menar på att personen har ett tungt brottsregister, skriver NBC Houston.


En kvinna i Sydafrika dödförklarades efter att ha varit med om en bilolycka. Men när personalen på bårhuset skulle kolla till kroppen fick de en chock, för då andades nämligen kvinnan. Läs mer här.