Torsdag 29 Jul
Stockholm

Kvinnan har legat i koma i över 10 år – har fött ett friskt barn

Sjukhus
Kvinna som legat i koma i 10 år har fött barn. Foto: Unsplash

Strax efter jul nedkom en kvinna i Phoenix, USA, med ett barn. Men det här var inte som vilken annan födsel som helst. Kvinnan hade nämligen legat i koma i över 10 år. Nu utreder polisen våldtäktsbrott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För drygt 10 år sedan var en kvinna i Phoenix, USA, nära på att mista livet i en drunkningsolycka. Sedan dess har hon legat i koma på Hacienda HealthCares anläggning i Phoenix och varit i behov av vård dygnet runt. 

Men några dagar efter jul hände något som minst sagt förvånade vårdarna på anläggningen – kvinnans kropp gjorde sig redo för att föda barn, rapporterar The Washington Post. 

Ingen i personalen visste att hon var gravid 

När kvinnan började göra höga ljud visste inte vårdpersonalen vad som var fel med henne. En källa säger att personalen inte hade den blekaste aning att kvinnan var gravid. 

– Jag har fått höra att hon plötsligt började stöna. Vårdpersonalen visste inte vad som var fel med henne och ingen hade vetat att hon var gravid innan hon började föda, säger källan till tidningen. 

Den 29 december kom en frisk liten pojke till världen. 

Polisen har startat en utredning 

Polisen i Phoenix utreder nu vad som har hänt kvinnan. Troligtvis har hon blivit våldtagen då hon inte har lämnat sin sjukhussäng på nästan ett decennium. Däremot är de förtegna att berätta om detaljer kring fallet. 

Ännu har ingen gripits i samband med händelsen och det är oklart huruvida polisen har identifierat några misstänkta. 

Anhöriga till andra patienter är oroade 

Hacienda HealthCare anser sig vara en av de ledande aktörerna inom hälsovård, och har 40 olika vårdprogram som fler än 2500 personer per år delar i. Anhöriga till andra patienter som bor på hälso-anläggningen är djupt upprörda över vad som hänt. 

– Jag har ont i hjärtat och i bröstet. Jag har haft svårt att sova på grund av det som har hänt här, säger Angela Gomez, som har en anhörig boendes på anläggningen, till AZ Family

Tidigare varit i blåsväder 

Händelsen är verkligen svår att greppa och Hacienda HealthCare har hamnat i ett rejält blåsväder. Men det är inte första gången som det blåser storm för anläggningen. 

En undersökning som gjordes 2013 visade att en anställd hade gjort olämpliga, sexuella uttalanden om fyra patienter. Den medarbetaren hade även placerat en patient med intellektuella funktionshinder i en sexuell position, skriver The Washington Post

Har du varit i Phoenix?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela