Pappan våldtog dottern sin bröllopsnatt – sa förlåt via sms

- 11/01/2019, 21:44

En 50-årig man från södra Danmark har dömts till fängelse efter att ha våldtagit sin dotter på sitt egna bröllop i somras. Enligt han själv ska han ha trott att dottern var hans nyblivna fru.

Den 9:e augusti 2018 gifte sig en 50-årig man i danska staden Kolding. Bröllopsmottagningen var ute på landet och bland gästerna fanns mannens 20-åriga dotter. Pappan och dottern hade inte haft kontakt på flera år men hade fått kontakt igen vid jul 2017, och just därför ville pappan att hon skulle komma till bröllopet.  

När klockan var 02.30 på natten var dottern märkbart berusad, och pappan och en annan festdeltagare valde därför att ta med dottern upp till bröllopssviten för att bädda ner henne i sängen, rapporterar lokaltidningen JydskeVestkysten.

Tvingade till sex 

Dottern somnade direkt, med kläderna på. Ungefär en och en halv timme senare kom pappan och hans nya fru upp till sviten där dottern låg och sov. Den 50-åriga mannen lade sig då mellan dottern och frun i sängen.

Men någon gång mellan 04.00 och 04.45 ska mannen enligt dokument som JydskeVestkysken tagit del av, ha vaknat igen och tagit tag om sin dotter. Efter detta tvingade han henne till samlag trots att hon bad honom att sluta flera gånger. 

"Jag bad dig att sluta men du fortsatte" 

Dagen efter följde dottern med sin pappa och hans fru hem till deras hus och sov över, då på en luftmadrass. När hon senare skulle åka hem till sig lovade hon och pappan varandra att de skulle ses igen och bestämde att de skulle åka till Berlin tillsammans. 

Men dottern kunde inte släppa vad som hänt och messade därför sin pappa en vecka senare. 

"Hej. Jag vill inte åka till Berlin. Jag tror inte att vi ska ha någon kontakt alls. Jag kan inte acceptera det som du utsatt mig för. Jag bad dig att sluta men du fortsatte. Du fortsatte, även om jag sa åt dig att sluta", skrev hon i sms:et som läses upp i domstolen, där JydskeVestkysken rapporterade ifrån. 

Den 50-åriga pappan bad om ursäkt genom att skicka flera sms tillbaka. 

"Förlåt. Det var fel. Jag trodde att det var min nya fru. Kan vi inte pröva att hålla kontakten?", stod det i ett av sms:en som dottern fick av sin pappa. 

Rättegången 

Mannen nekade till anklagelserna att han våldtagit sin dotter, men under torsdagsförmiddagen fick han sin dom – två år och sex månaders fängelse, skriver Ekstrabladet.