Julen, 2, fast i djupt hål en vecka – räddningsarbetet dras ner

- 20/01/2019, 17:03 -

Tvååriga Julen ramlade ner i ett djupt hål för en vecka sedan när han lekte med sin kompis. Ännu har man inte lyckats rädda honom från det djupa hålet och tempot på räddningsarbetet har nu dragits ner efter att man har stött på en hård bergart.

För en vecka sedan började mardrömmen för tvååriga Julen och hans familj. Han var ute och lekte med sin treåriga kusin på en gård vid staden Totalán utanför Malaga i Spanien. Plötsligt föll Julen ner i ett djupt så kallat prospekteringshål. Hans pappa var precis i närheten men hann inte fånga honom.

Inga framsteg i räddningsarbetet

Räddningsarbetet har pågått i en en vecka utan några vidare framsteg. Och nu dras tempot ner på grund av att en hård bergart har kommit i vägen. Enligt ABC Andalucia ska det även finnas risk för jordskred i hålet.

Hålet i marken grävdes för att hitta vatten och är 100 meter djupt och ynka 25 centimeter i diameter. Men när vatten inte hittades så täcktes hålet över, men bara med några lösa stenar, rapporterar El Pais.

Hundratals har jobbat dygnet runt

Hundratals personer har jobbat dygnet runt i en vecka med att försöka få upp pojken ur hålet. När de idag hade kommit 33 meter in i berget stötte de på den hårdare bergarten. Det har i sin tur lett till att arbetet nu inte går lika snabbt och intensivt.

Över 35 000 kubikmeter jord har tagits bort från platsen de senaste 36 timmarna. Räddningsarbetet har gjort att gården nu mer ser ut som en gruva.

Kommit halvvägs efter en vecka

Enligt Aftonbladet behövs det borras cirka 60 meter in i berget för att kunna rädda pojken, vilket alltså betyder att de efter en vecka kommit halvvägs.

Tiden är räddningstjänstens värsta fiende, men än har de inte gett upp om att hitta Julen vid liv.

– Vi kommer inte sluta i ens en minut innan han är räddad därifrån, säger statliga företrädaren i Malaga, Maria Gamez till El Pais.

Nyheter24 har tidigare skrivit om pojkarna som fastnade i en gruva i Thailand. De har nu talat ut om den hemska händelsen och det kan du läsa mer om här.

Har du varit i Spanien?