Julen, Julens föräldrar
Tvåårige Julen har hittats död. - Foto: Facebook, Alex Zea/AP/TT

Tvåårige Julen hittad död – efter två veckors räddningsarbete

Den 13:e januari ramlade tvåårige Julen ner i ett 100 meter djupt hål i marken. Sedan dess har ett intensivt räddningsarbete pågått. Klockan 01.25, natten till lördagen, hittades pojken död.


Efter nästan två veckors intensivt räddningsarbete har man nu hittat den tvåårige Julen, som ramlade ner i ett hål på en gård utanför Malaga i Spanien. Däremot var det för sent – den lilla pojken var inte längre vid liv när han hittades, rapporterar spanska tidningen El Pais. 

Hålet 

Julen var ute och lekte med sin kusin på gården när olyckan inträffade. Framför ögonen på sin pappa, ramlade Julen ner i det djupa borrhålet. 

Hålet var 100 meter djupt och ynka 25 centimeter brett. Det var ett så kallat propekteringshål som hade grävts för att hitta vatten, men som sedan bara hade täckts över med lösa stenar. 

Räddningsarbetet 

I 13 dagar har hundratals räddningsarbetare jobbat dygnet runt med att försöka nå fram till den tvåårige pojken. Man har borrat ett parallellt hål med det som Julen ramlade ner i och de senaste dygnet har åtta gruvarbetare grävt sig in till pojken från sidan. 

Men det har varit ett svårt arbete och man har stött på problem på vägen. 

En vecka efter att pojken ramlat ner i hålet hade räddningsarbetarna kommit 33 meter in i berget. Men då stötte de på en hårdare bergart, vilket gjorde att arbetet med att rädda pojken inte kunde gå lika snabbt och intensivt som det gjort från början. 

Sorg 

Sedan den tragiska olyckan har hela Spanien följt räddningsarbetet och det är med stor sorg som polisen meddelade att man funnit den lilla pojken död. 

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez skrev ett inlägg på Twitter under natten, med anledning till pojkens död.

"Hela Spanien deltar i familjens oändliga sorg. Vi var följt varje steg i räddningsarbetet. Vi kommer för alltid uppskatta de outtröttliga ansträngningarna hos alla som deltog under de här dagarna. Mitt stöd och min sorg går ut till föräldrar och nära och kära"

Pedro Sánchez twittrade om beskedet i natt. Bildkälla: Twitter

Nyheter24 har tidigare rapporterat om Julen. Det kan du läsa mer om här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Spanien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?