Trodde ringen var stulen – nös fram den 12 år senare

- 01/02/2019, 22:02 -

Abigail Thompson hittade något skinande efter hon nös. Det visade sig vara en ring hon förlorade för 12 år sedan.

2007 fick Abigail Thompson från Keighley, West Yorkshire, en ring av sin mamma när hon fyllde åtta år. Några månader senare upptäckte hon att ringen var försvunnen och de hade ingen aning var den tagit vägen. Abigail och hennes mamma trodde att någon av hennes vänner hade tagit den. 

– Jag hade alltid mycket vänner hos mig. Vi brukade sitta på min säng och mamma trodde att någon av vännerna tagit den. Det fanns ingen annan förklaring var ringen hade tagit vägen, säger Abigail till brittiska Metro. 

Dök upp 12 år senare

12 år senare, en helt vanlig dag satt Abigail i sin soffa när hon började nysa. Det var en chockad 20-åring som tittade i pappret – där hittade hon nämligen silverringen som varit försvunnen. 

– Jag kände att det var något vasst. När jag tittade i pappret tänkte jag, herregud det är ringen.

Direkt efteråt ringde hon sin mamma som blev väldigt chockad över upptäckten. Abigail kom fram till att ringen måste fastnat när hon var yngre och petade i näsan. 

Inte ovanligt

Plastikkirurgen Dr Naveen Cavale berättar för Metro att det inte är ovanligt att saker fastnar i barns näsor. 

– Det förvånar mig inte. Det är en ovanlig historia, men pärlor och leksaker fastnar i barns näsor hela tiden, säger han. 

Dr Naveen Cavale tror att ringen förmodligen har fastnat bakom något ben som höll den på plats. 

1177 skriver att den största olycksrisken för barn är att saker ska fastna i luftvägarna så de inte får luft. När små barn lär sig gripa, stoppar de ofta sakerna i munnen. För att minska risken är det bra att ta bort små saker. Exempel på saker som är tillräckligt små för att fastna i barnens luftvägar är följande:

Större bitar av frukt eller mat, nötter, godis, små leksaker, små stenar, små runda batterier och hård djurmat. 

Har du hittat något i näsan?