Layane Dias
20-åriga Layane blev förlamad efter en näspiercing. - Foto: Instagram/LayaneDias

Layane, 20, piercade näsan – blev förlamad

​I juni 2018 skulle 20-åriga Layane Dias, från Brasilien, äntligen ta hål i näsan. Men det som skulle bli en vacker utsmyckning i ansiktet blev i stället en mardröm – hon blev förlamad.


Ja, allt gick verkligen snett den där dagen i juni 2018 när Layene Dias skulle göra en näspiercing. Snabbt efter att hålet var taget blev hennes näsa väldigt röd och lite uppsvullen, skriver BBC Brasil. 

Den röda färgen på näsan försvann dock inte, och hon fick feber och svåra smärtor i benen. Hon började successivt tappa känseln i kroppen och åkte snabbt in till sjukhuset. Det visade sig att Dias hade fått en mycket allvarlig infektion i näsan som senare hade spridit sig till resten av kroppen. 

500 milliliter var 

Dias fick genomgå en magnetröntgen. Den visade att hon hade 500 milliliter var som pressade på tre av hennes ryggkotor. Hon fick snabbt opereras och läkaren lyckades stanna upp smittan i ryggen, dessvärre hade hennes ryggrad redan skadats så pass svårt att hon inte kunde använda benen.

Hon blev förlamad från midjan och ner och har sedan i somras suttit i rullstol, något som hon kommer att få göra hela livet till följd av den misslyckade piercingen. 

– Jag kunde inte känna någonting från bröstet och ner, berättade Dias för BBC Brasil. 

Dias fick vara kvar på sjukhuset i två månader innan hon fick åka hem. 

Nya fritidsintressen 

Men hennes liv hade förändrats för alltid. I början var det en mycket svår situation eftersom hennes liv hade förändrats så dramatiskt. Men nu håller hon på att vänja sig vid sin nya livssituation och har bland annat skaffat sig nya fritidsintressen. 

– Jag har träffat andra ungdomar som sitter i rullstol, och jag har märkt att man kan vara glad även i den situationen. Nu älskar jag att motionera och spelar både basket och handboll, säger hon till BBC Brasil

Nyheter24 har tidigare skrivit om 33-åriga Nikki som höll på att dö efter att hon gjort en bröstpiercing. Det kan du läsa mer om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en piercing?
Tack för din röst!