Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

16-åring skyldig till mord på sexåriga Alesha – kan få livstid

- 22/02/2019, 17:58 -

16-åriga Aaron Campbell har dömts för ett brutalt mord på en sexårig flicka. Nu väntar han på sitt slutgiltiga straff – något som kan bli livstids fängelse.

Den 2:a juli i fjol hittades sexåriga Alesha MacPhail brutalt mördad i skogen på ön Isle of Bute i Skottland i Storbritannien. Detta bara några timmar efter att hennes pappa hade anmält henne försvunnen från huset där hennes farföräldrar bodde. 

Hennes kropp hittades naken med 117 skador på. Hon hade blivit utsatt för våldtäkt innan hon dödades av strypning, rapporterar flera utländska medier, bland annat BBC

Nu har en 16-årig pojke vid namn Aaron Campbell, dömts för det brutala mordet på den unga flickan. 

16-åriga Aaron Campbell kan få livstids fängelse. Bildkälla: Polisen i Skottland.

Tog flickan när hon sov 

Campbell ska enligt domen ha tagit Alesha när hon låg i sin säng och sov. Hennes farföräldrar, pappa eller pappans flickvän hörde inte när hon togs från sängen, utan märkte att hon saknades när de vaknade på morgonen.

Efter att Campbell tagit den sexåriga flickan ska han ha skadat henne och våldtagit henne innan han dumpade den livlösa kroppen i skogen. Vid de brutala handlingarna ska en kniv används.

Dömd 

Efter en nio dagar lång rättegång dömdes den 16-årige Campbell under torsdagen i högsta domstolen i Glasgow för mord på flickan. Domaren ska ha uttryckt att han ligger bakom ett av de "elakaste, mest ondskefulla brott den domstol någonsin sett", skriver brittiska Metro. 

Campbell har under rättegången sagt att han är oskyldig, men hans DNA har hittats på flera ställen – både på hennes kropp och kläder, vilket bevisar hans skyldighet. 

Kan få livstid

Efter domen har flickans mamma uttryckt: 

– Jag är glad att att pojken som gjorde det här äntligen ställts inför rätta och att han aldrig kommer att ha möjligheten att orsaka denna smärta i någon annan familj som han har gjort i min. Alesha, jag älskar dig så mycket. Jag kommer alltid att sakna dig, har hon sagt i ett offentligt uttalande, skriver brittiska Metro.

Den 21 mars får Campbells veta sitt straff, något som kan bli livstids fängelse. 

Vem är Campbell? 

Den dömde 16-årige Aaron Campbell sägs vara en spelmissbrukare, och beroende av den horribla karaktären Slender Man, rapporterar The Sun.

Dessutom har en gammal bekant till honom sagt till tidningen att Campbell brukade flå katter innan han begravde dem i sin trädgård.