Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt genombrott för polisen i fallet om kidnappade miljardärsfrun

- 02/03/2019, 10:44 -

Miljardärsfrun Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har varit spårlöst försvunnen sedan 31 oktober 2018 och kontakten med kidnapparna har varit minimal. Nu menar norska polisen att de hittat spår som tyder på att kidnappning varit planerad länge.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 69, har varit försvunnen sedan den 31 oktober förra året. Hennes man, Tom Hagen, är god för miljarder. Det var länge tyst om Anne-Elisabeths försvinnande. Orsaken till det var att man var rädd för att hennes liv skulle sväva i fara om det blev offentligt.

Polisen misstänker att miljardärsfrun attackerades och kidnappades i sitt badrum, dock ska man inte ha hittat några spår av inbrott eller liknande på hemmets videoövervakning.

Kidnappning
Anne-Elisabeth försvann spårlöst från parets villa i Storveien i Fjellhammar. Bildkälla: Ole Berg-Rusten/NTB-Scanpix/TT

Däremot hittades en lapp som på bruten norska meddelade att man kräver en lösensumma på 9 miljoner euro, vilket är ungefär 92 miljoner svenska kronor. Denna summa skulle föras över i kryptovalutan Monero. Men Tom Hagen har av polisen uppmanats att inte betala summan.

Inga tecken på liv

Sedan försvinnandet har man inte sett till några som helst tecken på att Anne-Elisabeth fortfarande ska vara vid liv.

Men under fredagen bekräftades ett genombrott i utredningen av norska polisen. De menar nu att det finns spår som tyder på att kidnappningen varit planerad länge.

– Vi kan bekräfta att polisen kan ha avslöjat eventuella förberedande åtgärder. På grund av den pågående utredningen kan vi emellertid inte ge ytterligare detaljer om vilka möjliga förberedande åtgärder det kan vara, när de utförs eller när de avslöjas, skriver östra polisområdet i ett mail till NRK.

Tre möjliga spår

Angående fallet har polisen gått ut med tre möjliga spår i media tidigare. Det första är att polisen har granskat personer som haft tillgång men även läst en tidningsartikel i Dagens Næringsliv. Artikeln publicerades i juli 2018 och handlade bland annat om Tom Hagens förmögenhet.

Dagens Næringsliv och Anne-Elisabeth Hagen
Bildkälla: Faksimil/Dagens Næringsliv, Polisen/Privat

Strax efter att artikeln publicerades så skapades ett anonymt krypto valutakonto, som polisen associerar med kidnapparna. 

Det tredje spåret var polisen tidiga med att gå ut med. Bara några timmar innan Anne-Elisabeth försvann så syntes två okända män utanför Tom Hags arbetsplats. Dessa två män är fortfarande inte identifierade. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om när kidnapparna kom med ett nytt budskap. Det kan du läsa mer om här.

Har du varit i Norge?