Söndag 25 Jul
Stockholm

Kattparadiset – här är drömresan för dig som älskar katter

Tjej som är omringad av katter
Drömresan för alla kattälskare. Foto: Instagram @lanaicatsanctuary

Har du någongång drömt att besöka ett kattparadis? Då kan din dröm bli sann! På en av Hawaiis öar finns det nämligen 600 katter som väntar på att just du ska mysa med dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under sportlovet kanske det är vanligast med en skidsemester? Eller kanske har du tankarna på att fly kylan och resa till något varmt ställe? Men räcker det då med sol och bad? Nja, för alla kattälskare finns det ett specifikt resmål som kanske lockar lite, lite mer! För vad sägs om att mysa med omkring 600 katter? Inte fy skam.

För visst är det så att bara för man åker till Hawaii så behöver det inte betyda endast sol och bad på kritvita stränder? Nej, klarblått hav kan faktiskt byta ut till supermys med kissekatter!

Om det nu skulle vara så att Hawaii står på din att göra-lista så kan du faktiskt besöka ett kattparadis direkt när du landar på Hawaii. I det hawaiianska öriket finns ön Lanai. På Lanai finns ett lite mer specifikt ställe som drar till sig över 10 000 besökare varje år. Varför? Kissekatter!

Bildkälla: Instagram @lanaicatsanctuary

På Lanai Cat Sanctuary bor omkring 600 katter. Det är ett stort utomhusområde där katter kan äta, sova, leka och springa dagarna i ända. Hur drömmigt?

Hur startades kattparadiset?

Allt började som ett projekt 2004 då tanken var att gatukatter skulle steriliseras. Orsaken till det var ett försök till att undvika en överpopulation av öns vilda katter. Bara fem år senare öppnades paradisets paradis för katter: Lanai Cat Sanctuary.

Alla katter som nu tas in och får bo i den lilla fristaden blir vaccinerade. Personalen ser även till att nya katter är fullt friska innan de får möta de andra katterna. Alla på Lanai Cat Sanctuary har ett namn och ett microchip. Katterna är i alla möjliga olika raser och åldrar. 

Bildkälla: Instagram @lanaicatsanctuary

Gratis att besöka

Att besöka katthimmelen är helt gratis! Och några som verkligen uppskattar besökarna är kattungarna. Varför? Det betyder ju mer lek och kel, såklart!

Men hur går det runt? Människor från hela världen donerar pengar till katthemmet. Det är även möjligt att adoptera katter, som då kostar.

I spelaren ovan kan du se klipp och bilder från katthemmet.

Bildkälla: Instagram @lanaicatsanctuary

Har du koll på hur din katt pratar med dig? Nyheter24 har tidigare skrivit om forskning som visar olika sätt en katt pratar med sin ägare. Här kan du läsa ner om det.

Källa: CNN och Travel and leisure

Älskar du katter?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela